Directeur containerbedrijf doodgeschoten

Datum
donderdag 21 september 2017
Adres
Lisstraat
Plaats
Spijkenisse

De 55-jarige Stefaan Bogaerts uit Brasschaat werd rond 21.00 uur zwaargewond in een auto met Belgisch kenteken aangetroffen, hij overleed ter plaatse. Omwonenden hadden verschillende schoten gehoord, sommigen acht.

Volgens de Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen werd Bogaerts met vijf kogels gedood. Deze Belgische krant was de eerste die de naam van het slachtoffer publiceerde. Met diens portret.

Twee kogels doorboorden overigens ruiten van woningen, maar niemand raakte gewond.

Kort na de schietpartij stond op de Achterzeedijk in Barendrecht een BMW in brand, wat al deed vermoeden dat de man slachtoffer was geworden van een liquidatie in het criminele milieu.

De BMW M5 Touring werd bijna een jaar geleden gestolen in Amsterdam en was voorzien van valse kentekenplaten 29-PZN-2.

Dat vermoeden van liquidatie werd versterkt door de functie van het slachtoffer: directeur van het containerbedrijf BCT in Antwerpen - en zoals bekend: veel drugs worden in containers via de havens van Rotterdam en Antwerpen aangevoerd.

De man kwam inderdaad in diverse drugsonderzoeken voor en hij had bovendien schulden. Volgens de Gazet van Antwerpen was hij in verband met die schulden al bedreigd.

Ook had hij met zijn Spaanse echtgenote het bedrijf Sol Marino Solutions, dat bemiddelde bij de aankoop van vakantiehuizen in Spanje. We citeren de website: 'Met een gerust hart naar de zon...'

Datzelfde bedrijf verhuurde ook containers.

Uiteindelijk werd een groot aantal mannen opgepakt, van wie de meesten lid waren van de 1% MC Caloh Wagoh, een 'outlaw motorcycle gang' die ook al wordt genoemd in het onderzoek naar de aanslag op het gebouw van Panorama.

Volgens een verklaring van een van hen zouden Errol 'Joe' de M. en Radesh 'Jack' M. de schutters zijn. Hun dna zat op kleding die vlak bij de plaats delict in brand was gestoken.

Bestuurder van de vluchtauto zou Marciano M. uit Delft zijn. Een bescheiden rol voor de president van Caloh Wagoh Den Haag.

Opvallend is dat Caoh Wagoh een café had in de Lisstraat, vlak bij de plaats delict.

Let wel: had. Het café is nu in andere handen en de huidige eigenaar heeft niet met die tweewielervereniging te maken.

In april 2020 stonden zes leden van Caloh Wagoh terecht, zes andere komen nog aan de beurt.

Tijdens die zitting kwam ook deze moord aan de orde.

Marciano M. werd later vrijgelaten.

 14,5
KNMI Rotterdam – 21-09-2017

Labels

Bijgewerkt: 25-10-2021 21:14

Reacties (0)

Log in om te reageren