Daiman wurgt Wioletta

Datum
dinsdag 19 september 2017
Adres
Prunuslaan
Plaats
Amstelveen

Het slachtoffer - de Poolse Wioletta Rogozinska (50) - werd kort na 22.45 uur gevonden, ze woonde met anderen in een woning op de eerste verdieping. 

De vrouw lag naast haar bed, met een bloedneus en volgens de schouwarts in een houding die niet paste bij een natuurlijke dood. Sectie maakte duidelijk dat ze was gewurgd en al 24 tot 36 uur dood was toen ze werd aangetroffen.

Haar vriend Daiman was toen al naar Polen teruggekeerd. Haar gouden sieraden ontbraken.

Wioletta Rogozinska was op 18 september rond het middaguur voor het laatst levend gezien. Volgens de politie was ze 'bij verschillende klanten' schoonmaakster.

Alle andere bewoners van het huis hadden een alibi, vandaar dat aan Polen het verzoek tot overlevering van Daiman werd gedaan. Op de foto onder wordt hij in een Poolse gevangenis ingesloten:

Mężczyzna poszukiwany Europejskim Nakazem Aresztowania, zatrzymany przez zabrzańskich policjantów


Daiman bekende. Niet onmiddellijk, maar uiteindelijk toch.

Eerst verklaarde hij dat hij de vrouw tegen zich aan had gedrukt en dat ze 'door een stommiteit' was opgehouden met ademhalen. 

Welke stommiteit, vertelde hij er niet bij.

Later verklaarde hij haar gewurgd te hebben om haar het verdriet aan de dood van haar moeder te besparen. Maar ook die uitleg werd niet zonder meer voor waar aangenomen.

Uiteindelijk hield hij het op uit de hand gelopen seks.

Het Openbaar Ministerie eiste 12 jaar, de rechtbank veroordeelde Daiman conform.

Het motief? Die sieraden.

 12,7
KNMI Schiphol – 19-09-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:16

Reacties (0)

Log in om te reageren