Wie was toch die Farid?

Datum
maandag 17 april 2017
Adres
Sylvain Poonsstraat
Plaats
Den Haag

Het slachtoffer was die dag met een vriend op pad en stuurde tegen 23.00 uur zijn Citroën C3 een parkeerplaats op die veel gebruikt wordt door bezoekers van Basic Fit. 

Daar werd de 39-jarige Farid klemgereden door de bestuurder van een grijze Peugeot 308 en het vuur op hem geopend. 

Hij stierf ter plaatse.

De politie wilde lange tijd de achternaam van het slachtoffer niet prijsgeven, naar ze verklaarde op verzoek van zijn familie. Maar in oktober 2017 werd een 32-jarige verdachte aangehouden en de achternaam van het slachtoffer alsnog bekendgemaakt: Souhali.

Farid Souhali was die dag dus op pad met een vriend, maar de politie had zo haar twijfel over de juistheid van diens verklaringen. 

De vriend vertelde haar namelijk dat Farid hem kort voor de schietpartij in Den Haag had afgezet, maar de politie vermoedde dat hij pas op de parkeerplaats uitstapte, dus onmiddellijk voor de schoten vielen.

Dat zou kunnen betekenen dat die vriend Farid had verraden, hem naar de plaats delict had geleid. 

Maar had kon ook dat hij domweg geen getuige wilde zijn.

Hoe dan ook, eind oktober 2017 werd deze getuige - Aziz Z. - aangehouden. Hij werd ook verdacht van betrokkenheid bij enkele plofkraken in Duitsland.

Getuigen konden de politie een goed signalement van de daders geven. 

Een van de twee - vermoedelijk de bestuurder - was een man van Antilliaanse afkomst, 25 tot 30 jaar oud. Hij heeft een kaal (geschoren) en groot, breed hoofd.

Ook de schutter was vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. En ook hij was tussen de 25 en 30 jaar oud en ook hij had een kaal hoofd (geschoren). 

Maar een ovaal gezicht.

Farid - hij woonde met vrouw en drie kinderen in Houten - was volgens zijn familie een sociale en vriendelijke man. 

Volgens de politie had hij (op papier) een autoverhuurbedrijf, maar hield hij zich in de praktijk bezig met criminele activiteiten.

In april 2019 hield de politie twee mannen van (toen) 27 en 35 jaar aan voor het medeplegen van de liquidatie van Farid. Dat kan van alles zijn: van het afleggen van het doelwit tot het leveren van de moordwapens en/of de vluchtauto).

De 35-jarige is Tony de G., lid van motorclub Caloh Wagoh en is inmiddels kroongetuige van justitie.

Hij vertelde dat Caloh Wagoh drie moordcommando's had. De opdrachten kwamen van Ridouan Taghi en van Turkse criminelen. Ze werden aangenomen door de president van de motorclub, Delano R., en uitgezet door Greg R. (geen familie). 

Tony R. zelf was betrokken bij de liquidatie van Jair Wessels in 2017. 

Onder meer.

Het Algemeen Dagblad bracht in december 2019 het nieuws dat de vader van Tony de G. ook betrokken zou zijn geweest bij liquidaties, de autohandelaar Evert de G. 

Het zou gaan om de liquidaties van Souhali en de Turk Zeki Yumuşak

Evert de G. zou Yumuşak naar de plek hebben gelokt waar hij werd afgeschoten. Aanvankelijk was zijn zoon Tony gevraagd, maar omdat Yumuşak een bekende van de familie De G. was, weigerde die. 

Vader Evert had daar kennelijk minder moeite mee.

Welke rol hij bij de liquidatie van Souhali zou hebben gespeeld, meldde het AD niet.

Ondertussen blijft Farid Souhali een grote onbekende.

Zijn dood is onderdeel van het megaproces Eris, dat in augustus 2021 begon en vermoedelijk tot diep in 2022 duurt.

Daders/verdachten

Naamschutter Farid
Geboren
Overleden
 6,5
KNMI Rotterdam – 17-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 30-08-2021 11:30

Reacties (0)

Log in om te reageren