Wie was toch die Farid?

Datum
maandag 17 april 2017
Adres
Sylvain Poonsstraat
Plaats
Den Haag

Het slachtoffer was die dag met een vriend op pad en stuurde tegen 23.00 uur zijn Citro├źn C3 een parkeerplaats op die veel gebruikt wordt door bezoekers van Basic Fit. 

Daar werd Farid klemgereden door de bestuurder van een grijze Peugeot 308 en het vuur op hem geopend. 

Hij stierf ter plaatse.

De politie wilde lange tijd de achternaam van het slachtoffer niet prijsgeven, naar ze verklaarde op verzoek van zijn familie. Maar in oktober 2017 werd een 32-jarige verdachte aangehouden en de achternaam van het slachtoffer alsnog bekendgemaakt: Souhali.

Farid Souhali was die dag dus op pad met een vriend, maar de politie heeft zo haar twijfel over de juistheid van diens verklaringen. 

De vriend vertelde haar namelijk dat Farid hem kort voor de schietpartij in Den Haag had afgezet, maar ze vermoedt dat hij pas op de parkeerplaats uitstapte, dus onmiddellijk voor de schoten vielen.

Dat zou kunnen betekenen dat die vriend Farid heeft verraden. Maar misschien wilde hij domweg geen getuige zijn.

Hoe dan ook, eind oktober 2017 werd de man - Aziz Z. - aangehouden. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij enkele plofkraken in Duitsland.

Getuigen konden de politie een goed signalement van de daders geven. Een van de twee - vermoedelijk de bestuurder - was een man van Antilliaanse afkomst, 25 tot 30 jaar oud. Hij heeft een kaal (geschoren) en groot, breed hoofd.

Zie compositietekening.

Ook de schutter was vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. En ook hij was tussen de 25 en 30 jaar oud, maar had een ovaal gezicht. Hij was wel weer kaal (geschoren).

Farid - hij woonde met vrouw en drie kinderen in Houten - was volgens zijn familie een sociale en vriendelijke man. Volgens de politie had hij (op papier) een autoverhuurbedrijf, maar hield hij zich in de praktijk bezig met criminele activiteiten.

In april 2019 werd bekend dat de politie twee mannen van (toen) 27 en 35 jaar had aangehouden voor het medeplegen van de liquidatie van Farid. Medeplegen (wat overigens ook het leveren van de moordwapens of vluchtauto kan zijn).

Het waren in ieder geval niet Greg R. en Delano R. (geen familie). Zij zouden als moordmakelaars zijn opgetreden in drie zaken: deze en de moorden op Jair Wessels in 2017 en de Turkse beveiliger Zeki Yumusak, ook in 2017.

Ondertussen blijft Farid Souhali een grote onbekende.

Daders/verdachten

Naamschutter Farid
Geboren
Overleden
 6,5
KNMI Rotterdam – 17-04-2017

Bijgewerkt: 12-07-19 16:25

comments powered by Disqus