Directeur Antwerps containerbedrijf doodgeschoten

Datum
donderdag 21 september 2017
Adres
Lisstraat
Plaats
Spijkenisse

De 55-jarige Stefaan Bogaerts uit Brasschaat werd rond 21.00 uur zwaargewond in een auto met Belgisch kenteken aangetroffen, hij overleed ter plaatse. Omwonenden hadden verschillende schoten gehoord, sommigen acht.

Volgens de Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen werd Bogaerts met vijf kogels gedood. Deze Belgische krant was de eerste die de naam van het slachtoffer publiceerde. Met diens portret.

Twee kogels doorboorden overigens ruiten van woningen, maar niemand raakte gewond.

Kort na de schietpartij stond op de Achterzeedijk in Barendrecht een BMW in brand, wat al deed vermoeden dat de man slachtoffer was geworden van een liquidatie in het criminele milieu.

De BMW M5 Touring werd bijna een jaar geleden gestolen in Amsterdam en was voorzien van valse kentekenplaten 29-PZN-2.

Dat vermoeden van liquidatie werd versterkt door de functie van het slachtoffer: directeur van het containerbedrijf BCT in Antwerpen - en zoals bekend: veel drugs worden in containers via de havens van Rotterdam en Antwerpen aangevoerd.

De man kwam inderdaad in diverse drugsonderzoeken voor en hij had bovendien schulden. Volgens de Gazet van Antwerpen was hij in verband met die schulden al bedreigd.

Ook had hij met zijn Spaanse echtgenote het bedrijf Sol Marino Solutions, dat bemiddelde bij de aankoop van vakantiehuizen in Spanje. We citeren de website: 'Met een gerust hart naar de zon...'

Datzelfde bedrijf verhuurde ook containers.


Bijgewerkt: 25-06-18 10:06

comments powered by Disqus