Turkse beveiliger in zijn auto doodgeschoten

Datum
woensdag 26 juli 2017
Adres
Langenhorst
Plaats
Rotterdam

De 41-jarige Turk Zeki Yumuşak uit Barendrecht werd zwaargewond in zijn zwarte Seat stationwagen aangetroffen, hij overleed in het ziekenhuis. Of het een liquidatie in het criminele milieu betreft, is nog onduidelijk.

Het slachtoffer noemde zich op Facebook Zeki Ymsk. Hij was beveiliger van beroep en lid van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD), een organisatie die weer gelieerd is aan de AK-Partij van de Turkse president Erdogan.

Yumuşak trad als beveiliger onder meer op voor de UETD, meldt de NOS. De politie vermoedt evenwel dat zijn liquidatie - als het een liquidatie is - niets te maken heeft met zijn (politieke) werk.

Maar volgens bronnen van de NOS was het slachtoffer ook actief in het criminele milieu en volgens De Telegraaf was eerder dit jaar bij hem thuis nog een wietplantage aangetroffen en kende hij Mustafa Ates, de Turk die vier dagen eerder dood in een park werd aangetroffen.

Anderhalf uur na de moord op Yumuşak werd een donkergrijze BMW brandend aangetroffen in de Tweebosstraat in de wijk Feyenoord. De auto was gestolen.

Het gaat om een grijze BMW type 3Er Reihe 325i Sedan.

De feiten dat Yumuşak niet onmiddellijk dood was en dat de auto slechts gedeeltelijk uitbrandde, doen haastwerk vermoeden. Of er een verband is met de dood van Ates, moet nog blijken.

Mocht dit een liquidatie in de onderwereld zijn, dan is de kans statistisch niet heel groot dat de zaak wordt opgelost. Van de vijftien liquidaties in het Turkse criminele milieu in Nederland sinds 2010 werd er slechts een opgelost. En die werd nou net door een niet-Turk gepleegd...


 18,8
KNMI Rotterdam – 26-07-2017

Bijgewerkt: 01-08-17 20:35

comments powered by Disqus

Advertentie