Wie schoot Abderahim dood?

Datum
zaterdag 15 april 2017
Adres
Tudderenderweg
Plaats
Sittard

Abderahim Maihouane werd rond 1.00 uur beschoten in het damestoilet van loungebar Tropicana. In plaats van een ziekenwagen te bellen of desnoods de politie, belde het personeel de broer van Maihouane: Kamal.

Die reed in zijn auto naar Tropicana en bracht zijn broer 'Abdi' vervolgens naar het ziekenhuis.

Een dag later zei Kamal in De Limburger dat het misschien toch verstandiger was geweest als iemand 112 had gebeld; dan had zijn broer mogelijk nog geleefd.

Op de foto staat Abdi rechts, Kamal links.

Aanleiding was een mislukte drugsdeal. Het geschil zou gaan om een bedrag van 1000 euro. Nadat hij was neergeschoten, sleepte de uitbaatster het slachtoffer naar buiten en dumpte hem op de stoep. Daarmee verstoorde ze de plaats delict.

Kamal ontkende, maar het was niet duidelijk wat: 'Alles is binnen gebeurd. Ik denk op de wc. En de ruzie ging zeker niet over een drugsdeal van 1000 euro, zoals websites en sociale media melden.'

Of hij bedoelde dat er geen drugsdeal heeft plaatsgevonden of geen drugsdeal ter waarde van 1000 euro, is onduidelijk. 

De politie pakte de Irakees Abbas Al S. op. Hij werd Iraki genoemd en het slachtoffer zou in de auto van zijn broer op weg naar het ziekenhuis hebben gezegd dat 'Iraki' de dader was. 

Al S. was een lokaal bekende drugshandelaar. Hij meldde zich bij de politie nadat hij 'signalen had gehoord' dat ze hem zocht. 

Maar hij ontkent. Hij was die avond wel in Tropicana en het klopt ook dat hij ruzie met het slachtoffer had, maar tot een paar minuten voor de schoten vielen. Toen hadden ze elkaar omhelst en was hij naar buiten gelopen.

Wat er daarna is gebeurd, daar weet hij niets van.

Het feit dat onder de vingernagels van het slachtoffer zijn dna is gevonden, zegt volgens zijn advocaat dus helemaal niets. Dat kan ook bij die omhelzing zijn overgedragen. 

Het feit dat hij meteen naar de schietpartij naar Irak was vertrokken, is ook te verklaren: hij wilde zijn broer bijstaan in diens echtscheiding.

Het Openbaar Ministerie eiste 12 jaar, de rechtbank veroordeelde conform.

In hoger beroep werd het 11,5 jaar. Maar Al S. gaat in cassatie.

 7,9
KNMI Maastricht – 15-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 07-04-2021 10:48

Reacties (0)

Log in om te reageren