Wie schoot Abderahim Maihouane dood?

Datum
zaterdag 15 april 2017
Adres
Tudderenderweg
Plaats
Sittard

Abderahim Maihouane werd rond 1.00 uur beschoten in het toilet van loungebar Tropicana. In plaats van een ziekenwagen te bellen of desnoods de politie, belde het personeel de broer van Maihouane: Kamal.

Die reed in zijn auto naar Tropicana en bracht zijn broer 'Abdi' vervolgens naar het ziekenhuis.

Broer Kamal zei een dag later in De Limburger dat het misschien toch verstandiger was geweest als iemand 112 had gebeld; dan had zijn broer mogelijk nog geleefd.

Het is te hopen dat niemand daar in Tropicana al met een emmertje sop in de weer is geweest voordat de politie arriveerde.

Aanleiding was een mislukte drugsdeal. Het geschil zou gaan om een bedrag van 1000 euro. Nadat hij was neergeschoten, sleepte de uitbaatster het slachtoffer naar buiten en dumpte hem op de stoep.

Dat is nog iets erger dan een emmertje sop.

Kamal ontkende: 'Alles is binnen gebeurd. Ik denk op de wc. En de ruzie ging zeker niet over een drugsdeal van 1000 euro, zoals websites en sociale media melden.'

Of hij bedoelt dat er geen drugsdeal heeft plaatsgevonden of geen drugsdeal ter waarde van 1000 euro, is onduidelijk. Volgens Kamal is de identiteit van de moordenaar bekend bij de uitbaatster en de omstanders - en dus ook bij de politie.

Op de foto staat Abdi rechts, Kamal links.

Inmiddels heeft de politie een verdachte in beeld: Abbas Al S., vermoedelijk uit Irak. Een lokaal bekende drugshandelaar. Hij meldde zich bij de politie nadat hij 'signalen had gehoord' dat ze hem zocht. 

Maar ontkent.


 7,9
KNMI Maastricht – 15-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 11-12-17 11:18

comments powered by Disqus