Lid beruchte drugsfamilie in Overvecht geliquideerd

Datum
donderdag 12 januari 2017
Adres
Faustdreef
Plaats
Utrecht

De schoten klonken tegen 1.45 uur in de wijk Overvecht. Het slachtoffer was Hakim Changachi (31), lid van een beruchte drugsfamilie. Een broer van hem kwam onlangs om in Duitsland na het plegen van een kraak, meldde de krant.

Dat was Sadik Changachi, die op 9 maart 2016 met zijn kompanen bij het Duitse Meppen op de vlucht voor de politie in hun Audi uit de bocht vloog en tegen een vrachtwagen resp. boom knalde.

Een beruchte familie, dus. 

De vader van beide broers - Mimoun Changachi - zou in Marokko spoorloos zijn verdwenen nadat een partij hasj was zoekgeraakt. Gestolen. De broer van Mimoun zou daarop een van de mannen die hij voor de diefstal verantwoordelijk hield, met een riotgun door zijn hoofd hebben geschoten. Daarop werd Mimoun...

Volgens het Algemeen Dagblad werden in 2016 nog vier neven van Hakim Changachi veroordeeld voor drugshandel.

Na diens liquidatie werd op de Vulcanusdreef - een kilometer verderop, maar nog steeds in Overvecht - een brandende auto aangetroffen.

Op 16 januari 2017 meldde rtvutrecht.nl dat het een persoonsverwisseling was. Het werkelijke doelwit zou ook in de flat wonen en meteen zijn ondergedoken. 

Later meldde Het Parool dat het eigenlijke doelwit de Marokkaan K.H. was.

Een en ander zou blijken uit het feit dat een paar dagen na de liquidatie van Changachi twee mannen werden opgepakt die met zware wapens en al in een auto vlak bij de flat waren gesignaleerd, Jerrel Z. en Marciano D. Ze zouden zijn teruggekeerd om het karwei af te maken, dat wil zeggen: nu wel K.H. doodschieten.

Volgens het Algemeen Dagblad woonde K.H. overigens in dezelfde woning als Changachi, bij hem in dus. Maar dan zou het natuurlijk net zo goed kunnen zijn dat beiden doelwit waren en het dus geen persoonsverwisseling was.

Het feit dat de familie van Changachi verklaarde dat Hakim geen crimineel (meer) was, zegt op zich niets. 

Dat zijn advocaat verklaarde dat hij sinds 2014 niet meer onherroepelijk is veroordeeld, zegt wel iets. Namelijk dat er nog een hoger beroep liep. Anders had hij dat 'onherroepelijk' wel weggelaten.

Hoe het ook zij, in maart 2017 werden voor de liquidatie van Changachi twee mannen aangehouden: een 30-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige uit Zaandam. 

Volgens crimesite gaat het om Ferrel T. en Guyno O. 

De laatste zou een neef van Justin Jamery Jap Tjong, die op 31 januari 2017 in Amsterdam werd geliquideerd. Jap Tjong zou zijn vermoord omdat hij betrokken was bij die tweede poging K.H. te liquideren.

In september 2017 werd nog een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Overvecht is trouwens een beruchte wijk wat moord en doodslag betreft. In 2016 vonden er twee moorden plaats, een liquidatie in het criminele milieu en een relatieruzie. Maar ook eerder werden er relatief veel geslaagde levensdelicten gepleegd.


 5,2
KNMI De Bilt – 12-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 10-02-18 20:45

comments powered by Disqus