Lid beruchte drugsfamilie in Overvecht geliquideerd

Datum
donderdag 12 januari 2017
Adres
Faustdreef
Plaats
Utrecht

De schoten klonken tegen 1.45 uur in de wijk Overvecht. Het slachtoffer was Hakim Changachi (31). Korte tijd later werd op de Vulcanusdreef - een kilometer verderop, maar nog steeds in Overvecht - een brandende auto aangetroffen.

Changachi lid van een beruchte drugsfamilie. Een broer van hem kwam onlangs om in Duitsland na het plegen van een kraak, meldde de krant.

Dat was Sadik Changachi, die op 9 maart 2016 met zijn kompanen bij het Duitse Meppen op de vlucht voor de politie in hun Audi uit de bocht vloog en tegen een vrachtwagen resp. boom knalde.

De vader van beide broers - Mimoun Changachi - zou in Marokko spoorloos zijn verdwenen nadat een partij hasj was zoekgeraakt. Gestolen. De broer van Mimoun zou daarop een van de mannen die hij voor de diefstal verantwoordelijk hield, met een riotgun door zijn hoofd hebben geschoten. Daarop werd Mimoun...

Volgens het Algemeen Dagblad werden in 2016 nog vier neven van Hakim Changachi veroordeeld voor drugshandel.

En toch was Hamik Changachi die avond niet het doelwit. Op 16 januari 2017 meldde rtvutrecht.nl dat het een persoonsverwisseling was. Het werkelijke doelwit zou ook in de flat wonen en meteen zijn ondergedoken. Later meldde Het Parool de naam van dat eigenlijke doelwit: de Marokkaan Khalid H.

Twee dagen later werd geprobeerd Khalid H. alsnog te liquideren, maar dat mislukte. Jerrel Z. en Marciano D. werden aangehouden nadat ze in een auto waren gesignaleerd vlak bij de flat van Changachi en K. In hun wagen werden onder meer zware vuurwapens aangetroffen.

Zouden ze werkelijk hebben gedacht dat K. na de moord op Changachi niet zou onderduiken?

In maart 2017 werden voor de liquidatie van Changachi twee mannen aangehouden: Ferrel T. (30) uit Amsterdam en Guyno O. (24) uit Zaandam.

De laatste zou een neef van Justin Jamery Jap Tjong, die op 31 januari 2017 in Amsterdam werd geliquideerd. Jap Tjong zou zijn vermoord omdat ook hij betrokken was bij die tweede poging K.H. te liquideren.

Een van de mensen die betrokken waren bij de liquidatie van Changachi, is Nabil B. Hij was onder meer betrokken bij het afleggen van K., het eigenlijke doelwit. Die mocht wat hem betreft dood. 

Maar Changachi was toevallig een vriend van hem - en dat die werd doodgeschoten, daar had hij meer moeite mee.

Daarop meldde hij zich in maart 2018 bij Justitie als kroongetuige. Het Openbaar Ministerie hoopt via hem de opdrachtgever tot de (poging tot) moord op K./Changachi achter tralies te krijgen: Ridouan Taghi en zijn maatje Saïd Razzouki.

Taghi wordt gezien als opdrachtgever van meer moorden, die op Martin 'Vlinderscrime' Kok en Ranko Scekic.

Overvecht is trouwens een beruchte wijk wat moord en doodslag betreft. In 2016 vonden er twee moorden plaats, een liquidatie in het criminele milieu en een relatieruzie. Maar ook eerder werden er relatief veel geslaagde levensdelicten gepleegd.


 5,2
KNMI De Bilt – 12-01-2017

Bijgewerkt: 28-03-18 11:56

comments powered by Disqus