Ranko Scekic geliquideerd

Datum
woensdag 22 juni 2016
Adres
Kretadreef
Plaats
Utrecht

De schoten vielen om 21.50 uur op de Kretadreef in de wijk Overvecht, getuigen zagen de twee daders vluchten op een scooter. Ze droegen bivakmutsen.

Misdaadjournalist @JensOldeKalter wist te melden dat het slachtoffer Ranko Scekic is, die volgende week bij de rechter-commissaris zou getuigen in het onderzoek (26Koper) naar een groep die - zo denkt justitie - op bestelling liquidaties pleegt. Indien correct dan is Scekic - vader van drie dochters - de tweede getuige die in deze zaak wordt geliquideerd. Eerder werd in Amsterdam Abderrahim Belhadj geliquideerd.

In juli 2015 werd in een loods te Nieuwegein een grote hoeveel wapens gevonden, waaronder 36 automatische wapens inclusief munitie alsmede handgranaten. Acht mannen werden opgepakt en bij doorzoekingen vond de politie beelden waarop vijf personen te zien zijn. Twee van hen zijn inmiddels geliquideerd, Belhadj en Scekic. Kennelijk vormden die beelden een heimelijk opgenomen dodenlijst. Beiden waren overigens door de politie gewaarschuwd dat ze op die lijst stonden.

Scekic - 45 en afkomstig uit Montenegro - werd volgens crimesite.nl op 17 november 2014 gefilmd toen hij een het Carlton hotel in Maarssen een 61-jarige Serviër ontmoette. Hij vertelde dat politie dat hij geen idee had waarom hij op die dodenlijst stond. Scekic was wel al eens verdachte van wapen- en drugshandel.

Inmiddels heeft de politie via Opsporing Verzocht een signalement van de twee daders verspreid alsmede hun foto, zij het een vage actiefoto.

'De bestuurder van de scooter rookte, was licht getint, rond de 2 meter lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een mager postuur en zwart, kort opgeschoren haar, dat later verstopt zat onder een bivakmuts. Hij droeg die dag een donker trainingsjack en broek en donkere sportschoenen.

De man achterop, de schutter, rookte ook, was rond de 1.60 – 1.65 meter lang, rond de 20 jaar oud en licht getint van huidskleur. Hij had een iel postuur en mogelijk een matje in zijn nek. Hij droeg die avond donkere kleding en had een groot wapen bij zich.'

De tips leidden voorlopig tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Overvecht, maar die moest wegens gebrek aan bewijs weer worden vrijgelaten. Hem werd wel verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Als opdrachtgever tot de liquidatie van Ranko Scekic wordt Ridouan Taghi gezien, die sinds maart 2018 met zijn hulpje Saïd Razzouki op de nationale opsporingslijst staat, met volledige naam en foto.

Taghi wordt ook in verband gebracht met de liquidatie van Martin 'Vlinderscrime' Kok later in 2016 en Hakim Changachi, begin 2017.

Slachtoffers

NaamRanko Scecic
Geboren
Overleden22 jun. 2016

Daders/verdachten

Naamschutters Scekic
Geboren
Overleden
 20,1
KNMI De Bilt – 22-06-2016

Bijgewerkt: 28-03-18 12:22

comments powered by Disqus