Ranko Scekic geliquideerd

Datum
woensdag 22 juni 2016
Adres
Kretadreef
Plaats
Utrecht

De schoten vielen om 21.50 uur op de Kretadreef in de wijk Overvecht, getuigen zagen de twee daders vluchten op een scooter. Ze droegen bivakmutsen.

Misdaadjournalist Jens Olde Kalter wist te melden dat het slachtoffer Ranko Scekic heette, die een week later bij de rechter-commissaris zou getuigen in het onderzoek (26Koper) naar een groep die - zo dacht justitie - op bestelling liquidaties pleegde. 

Indien correct dan is Scekic - vader van drie dochters - de tweede getuige die in deze zaak wordt geliquideerd.

Eerder werd in Amsterdam Abderrahim Belhadj geliquideerd.

In juli 2015 werd in een loods te Nieuwegein een grote hoeveel wapens gevonden, waaronder 36 automatische wapens inclusief munitie alsmede handgranaten. Acht mannen werden opgepakt en bij doorzoekingen vond de politie beelden waarop vijf personen te zien zijn. 

Twee van hen zijn inmiddels geliquideerd, Belhadj en Scekic. Kennelijk vormden die beelden een heimelijk opgenomen dodenlijst. Beiden waren overigens door de politie gewaarschuwd dat ze op die lijst stonden.

Scekic - 45 en afkomstig uit Montenegro - werd op 17 november 2014 gefilmd toen hij een het Carlton hotel in Maarssen een 61-jarige Serviër ontmoette.

Hij vertelde dat politie dat hij geen idee had waarom hij op die dodenlijst stond. Scekic was wel al eens verdachte van wapen- en drugshandel.

De politie heeft via Opsporing Verzocht een signalement van de twee daders verspreid alsmede hun foto, zij het een vage actiefoto.

Tips leidden voorlopig tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Overvecht, maar die moest wegens gebrek aan bewijs weer worden vrijgelaten.

Hem werd wel verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Als opdrachtgever tot de liquidatie van Ranko Scekic wordt Ridouan Taghi gezien, die sinds maart 2018 met zijn hulpje Saïd Razzouki op de nationale opsporingslijst stond, met volledige naam en foto.

Beiden konden later worden aangehouden.

In februari 2019 werd duidelijk waarop justitie die verdenking baseert: ontsleutelde telefoonberichten, verklaringen van collega-criminelen en - uiteraard - aanvullend rechercheonderzoek.

Een aantal criminelen heeft belastende verklaringen tegen Taghi (en Razoukki) afgelegd.

Een van hen was Ebrahim B., een vriend van Scekic. En dus wilde Taghi hem dood. Maar omdat hij B. niet te pakken kon krijgen, liet hij Scekic afknallen.

Aldus justitie.

Bovendien zou Scekic met justitie praten.

In juni 2022 eiste het Openbaar Ministerie levenslang tegen Taghi, Saïd Razzouki en diens broer Mohamed Razzouki alsmede drie anderen.

Taghi werd niet alleen vervolgd voor de moord op Scekic, maar onder meer ook voor de liquidatie van Ronald Bakker op 9 september 2015 in Huizen, Samir Erraghib op 17 april 2016 te IJsselstein, Martin 'Vlinderscrime' Kok later in 2016 te Laren en Hakim Changachi, begin 2017 te Utrecht.

De uitspraak was op 27 februari 2024: levenslang.

Ook Saïd Razzouki kreeg levenslang, zijn broer Mohamed 27 jaar.

Slachtoffers

NaamRanko Scecic
Geboren
Overleden22 jun. 2016

Daders/verdachten

Naamschutters Scekic
Geboren
Overleden
 20,1
KNMI De Bilt – 22-06-2016

Labels

Bijgewerkt: 27-02-2024 10:47

Reacties (0)

Log in om te reageren