Draaideurcrimineel schiet draaideurcrimineel dood

Datum
vrijdag 13 januari 2017
Adres
Talingstraat
Plaats
Foxhol

De schoten vielen 's avonds, het 28-jarige slachtoffer werd gereanimeerd maar overleed in de ziekenhuis.

Dennis Bruns - hij zou later die maand 29 zijn geworden - was een kleine crimineel sinds hij uit het leger werd ontslagen. Een drankzuchtige inbreker met een drugsprobleem, omschrijft het Dagblad van het Noorden hem. Dief, kluisjeskraker, ripper - in steeds wisselende hoedanigheden stond hij voor de rechter.

Tien verdachten werden na een achtervolging aangehouden in Zuidlaren, waarnaartoe ze in verschillende auto's waren gevlucht. Ze zijn tussen de 23 en 42 jaar oud en komen uit Groningen en Drenthe. Later werd nog een elfde verdachte aangehouden. Inmiddels is duidelijk wie de dodelijke schoten heeft gelost: een 33-jarige man uit Hoogezand, geboren te Slochteren.

'Moi' zei hij tegen zijn rechters tijdens een pro forma.

Derk leek sterk op Dennis: draaideurcrimineel. In zijn vluchtauto vond de politie drugs, verschillende telefoons en hij had een grote hoeveelheid bankbiljetten op zak. Een dealer, dus.

Vaststaat inmiddels ruzie ontstond over een halve kilo cocaïne en 10.000 euro aan vals geld. Bruns en twee vrienden van hem wilden die drugs en dat geld kopen. Althans: dat hadden ze de verkopers verteld. Maar dat waren ze helemaal niet van plan.

Daarop ontstond de ruzie.

De rechter eiste 4 resp. 3 jaar tegen de vrienden van Bruns, Derk N. en Brayen de W. Ze kregen conform.

Degene die de schoten heeft gelost staat later terecht, Janderk B.

Hij heeft al laten weten dat het noodweer was. Maar dat lijkt niet heel geloofwaardig. Althans: Bruns werd met drie, vier kogels in zijn rug getroffen - en dat past nou niet direct bij noodweer.

De officier van justitie heeft in een pro forma-zitting al laten weten te denken aan een eis van 15 jaar cel.

 2,7
KNMI Eelde – 13-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 07-12-17 15:47

comments powered by Disqus