Timmerman (voor drugshandelaren?) Mustafa Ateş vermoord

Datum
zaterdag 22 juli 2017
Adres
Van der Kooijweg
Plaats
Rijswijk

Het slachtoffer - Mustafa Ates (50) - werd rond 5.00 gevonden op een parkeerplaats van het Hoekpolderpark. Een stel dat de parkeerplaats op kwam rijden zag zijn benen uit de bosjes steken.

Pas zes dagen later kon de politie bekendmaken dat de Turk een gewelddadige dood gestorven is. De doodsoorzaak laat ze nog even onvermeld.

Ates woonde al zijn halve leven in Nederland. Tien jaar voor zijn dood scheidde hij en twee jaar daarvoor raakte hij zijn baan bij een dakisolatiebedrijf kwijt.

Maar hij was financieel wel in staat twee appartementen boven elkaar aan de Westhaven in Vlaardingen te huren, wat aan de ruime kant lijkt voor een man alleen. Toen de politie er een kijkje nam, bleken de woningen te zijn leeggehaald en schoongemaakt.

Ates moet op vrijdag 21 juli ergens tussen 11.00 en 19.00 uur zijn vermoord. Wie weet waar hij in de tussenliggende uren was, vraagt de politie via Opsporing Verzocht.

De politie gaat ervan uit dat Ates elders (mogelijk thuis) werd vermoord en op de parkeerplaats werd gedumpt. Dat maakt een liquidatie minder waarschijnlijk.

Aan de andere kant: Ates kende Zeki Yumusak, de Turk die op 26 juli - vier dagen later, dus - in zijn auto werd doodgeschoten. Of er een verband is tussen hun beider dood, moet nog blijken.

Maar anonieme bronnen meldden De Telegraaf dat de beide liquidaties en mogelijk ook die van Ergin Başakçi het gevolg zijn van de diefstal van een partij heroïne alsmede 1 miljoen euro aan contanten.

In ieder geval werd in maart 2018 een 47-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Ates. Waar die betrokkenheid uit zou hebben bestaan, is nog niet duidelijk.


 19,2
KNMI Rotterdam – 22-07-2017

Bijgewerkt: 19-03-18 14:33

comments powered by Disqus