'Moes Beton' vermoord

Datum
zaterdag 22 juli 2017
Adres
Van der Kooijweg
Plaats
Rijswijk

Het slachtoffer - Mustafa Ates (50) - werd rond 5.00 gevonden op een parkeerplaats van het Hoekpolderpark. Een stel dat de parkeerplaats op kwam rijden zag zijn benen uit de bosjes steken.

Pas zes dagen later kon de politie bekendmaken dat de Turk een gewelddadige dood gestorven is. De doodsoorzaak laat ze nog even onvermeld. 

Ates woonde al zijn halve leven in Nederland. Twaalf jaar voor zijn dood raakte hij zijn baan bij een dakisolatiebedrijf kwijt en twee jaar later scheidde hij.

Maar hij was financieel wel in staat twee appartementen boven elkaar aan de Westhaven in Vlaardingen te huren, wat aan de ruime kant lijkt voor een man alleen. Toen de politie er een kijkje nam, bleken de woningen te zijn leeggehaald en schoongemaakt.

Ates moet daar op vrijdag 21 juli ergens tussen 11.00 en 19.00 uur zijn vermoord. Wie weet waar hij in de tussenliggende uren was, vraagt de politie via Opsporing Verzocht.

De theorie is dat Ates kennis had van de handel en wandel van drugscriminelen en om die reden is vermoord. 

Ook al omdat Ates Zeki Yumusak kende, de Turk die op 26 juli - vier dagen later, dus - in zijn auto werd doodgeschoten. Of er een verband is tussen hun beider dood, moet nog blijken.

Maar anonieme bronnen meldden De Telegraaf dat de beide liquidaties en mogelijk ook die van Ergin Başakçi het gevolg zijn van de diefstal van een partij heroïne alsmede 1 miljoen euro aan contanten.

In ieder geval werd in maart 2018 een 47-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Ates, Emiele Z. Zijn dna werd gevonden op een stuk snoer dat bij het lichaam van Ates was gevonden. 

En zijn telefoon werd aangestraald bij de woning van Ates en later bij de parkeerplaats op de momenten die er toe doen.

In een afgeluisterd telefoongesprek met zijn Bulgaarse ex-vriendin zei hij bovendien dat het veel mensen doodmaakte. Maar dat kan een slechts een dreigement zijn geweest. De vriendin was kort daarvoor namelijk door de politie gehoord.

Volgens zijn advocaat heeft Z. niets met de moord te maken.

 19,2
KNMI Rotterdam – 22-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:25

Reacties (0)

Log in om te reageren