Ergin Başakçi op terras doodgeschoten

Datum
maandag 28 augustus 2017
Adres
Prins Hendrikkade
Plaats
Rotterdam

Het slachtoffer - de 42-jarige Ergin Başakçi uit Turkije resp. Hellevoetsluis - zat rond 22.20 uur op het terras van XO Food & Lounge toen een man uit een auto stapte, schoot en weer instapte. 

Een getuige vertelde het Algemeen Dagblad: 'Er zaten mannen op het terras. Ik zag iemand aan komen rennen, hoorde ineens een knal en zag vuur. Iemand viel om. Ik ben snel doorgefietst en heb daarna de politie gebeld.'

Even later stond op de Nassaukade een Witte Volkswagen Polo in brand. Dat is vlak bij de plaats delict: brug van de Koningshaven over, linksaf.

De wagen was in de nacht van 17 op 18 juli gestolen in het Limburgse Maasbracht. De politie zoekt nog verschillende getuigen. Zo moesten de daders met hun vluchtauto uitwijken voor bus 32. Mogelijk zijn de passagiers belangrijke getuigen.

Zie hier Opsporing Verzocht.

Vervolgens zijn de daders overgestapt in een Kia Rio, die later uitgebrand werd teruggevonden in Diemen. De wagen was gehuurd; de daders wisten vermoedelijk niet dat het vehikel voorzien was van een track & trace systeem. 

Verder zoekt de politie nog een blauwe Volkswagen, type onbekend.

Een motief voor de liquidatie heeft de politie nog niet kunnen vaststellen. Voor zover de politie heeft kunnen nagaan was Ergin Başakçi niet actief in het criminele circuit.

Een eerste arrestatie kon begin april 2018 worden gemeld, het betrof een inwoner van Zeeburg - en dat ligt vlak bij Diemen, waar de laatste vluchtauto werd aangetroffen. Daarna werden nog twee mannen aangehouden, nog een Amsterdammer en iemand uit Diemen.

Maar alle drie zijn inmiddels ook weer vrijgelaten. Ze blijven verdachte.


 19,1
KNMI Rotterdam – 28-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 24-06-2018 20:42

Reacties (0)

Log in om te reageren