Ergin Başakçi op terras doodgeschoten

Datum
maandag 28 augustus 2017
Adres
Prins Hendrikkade
Plaats
Rotterdam

Het slachtoffer - de 42-jarige Ergin Başakçi uit Hellevoetsluis, volgens getuigen een Turk - zat rond 22.20 uur op het terras van XO Food & Lounge toen een man uit een auto stapte, schoot en weer instapte.

Een getuige vertelde het Algemeen Dagblad: 'Er zaten mannen op het terras. Ik zag iemand aan komen rennen, hoorde ineens een knal en zag vuur. Iemand viel om. Ik ben snel doorgefietst en heb daarna de politie gebeld.'

Slechts één schot dus en naar verluidt in het achterhoofd - dat duidt op een geoefend schutter. Een ingehuurde geoefende schutter.

Even later stond op de Nassaukade een Witte Volkswagen Polo in brand. Dat is vlak bij de plaats delict: brug van de Koningshaven over, linksaf.


De wagen was in de nacht van 17 op 18 juli gestolen in het Limburgse Maasbracht. De politie zoekt nog verschillende getuigen. Zo moesten de daders met hun vluchtauto uitwijken voor bus 32. Mogelijk hebben zijn de passagiers belangrijke getuigen.

Zie hier Opsporing Verzocht.

Een motief voor de liquidatie heeft de politie nog niet kunnen vaststellen.

Het is de zevende moord in Rotterdam in 2017 tegenover acht in heel 2016.

De laatste moord was die op de Turk Zeki Yumuşak, die mogelijk weer te maken had met de moord op de Turk Mustafa Ateş. Met andere woorden: de moord op Ergin kan met de moorden op Zeki en Mustafa te maken hebben.


 19,1
KNMI Rotterdam – 28-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 07-09-17 08:44

comments powered by Disqus