Dode bij aangestoken brand

Datum
woensdag 19 juli 2017
Adres
Rode Kruislaan
Plaats
Diemen

De brand woedde in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juli en de politie vermoedt dat hij is aangestoken. Een vrouw die om 3.30 uur thuiskwam en nog even in haar auto bleef zitten, zag twee jongens met capuchons op hard wegrennen en vervolgens hoorde ze een harde knal.

Het vuur ontstond in een benedenwoning. De 27-jarige David Swart werd uren later bij toeval door een agent gevonden. Zijn vriendin raakte zwaargewond.

De bovenste verdiepingen waren niet ontruimd. De familie van het slachtoffer overweegt aangifte te doen tegen de brandweer en de gemeente Diemen. Centrale vraag: had niet de gehele flat ontruimd moeten worden? 

Swart is door rookvergiftiging om het leven gekomen.

Inmiddels zijn een 24-jarige man, een 23-jarige vrouw en - op 24 oktober 2017 - een 26 jarige man aangehouden. Allen zijn Amsterdammers. Met de twee mannen denkt de politie de twee brandstichters binnen te hebben.

De 24-jarige man is Gilermo I. (1993), de vrouw zijn zus Simone Manelle I. (1994), beiden met een Pakistaanse achtergrond. Zij had kort na de brand een aanmerkelijk ander kapsel, dat ze - hoe dom - ook op Facebook liet zien.

De politie onderzoekt drie scenario's: een ruzie in de relationele sfeer, verzekeringsfraude en vernietiging van sporen na een inbraak.

Hier een filmpje van de twee daders.

Degenen die zich afvragen wat deze zaak op moordatlas.nl doet verwijs ik naar het Hoornse taartarrest.


 22,9
KNMI Schiphol – 19-07-2017

Bijgewerkt: 13-12-17 13:56

comments powered by Disqus