Dode bij aangestoken brand

Datum
woensdag 19 juli 2017
Adres
Rode Kruislaan
Plaats
Diemen

De brand woedde in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juli en werd aangestoken. Een vrouw die om 3.30 uur thuiskwam en nog even in haar auto bleef zitten, zag twee jongens met capuchons op hard wegrennen en vervolgens hoorde ze een harde knal.

Het vuur ontstond in een benedenwoning. De 27-jarige David Swart werd uren later bij toeval door een agent gevonden. Hij was door rookvergiftiging om het leven gekomen. Zijn vriendin raakte zwaargewond.

Inmiddels zijn een 24-jarige man, een 23-jarige vrouw en - op 24 oktober 2017 - een 26 jarige man aangehouden. Allen zijn Amsterdammers. Met de twee mannen denkt de politie de twee brandstichters binnen te hebben.

De 24-jarige man is Gilermo I. (1993), de vrouw zijn zus Simone Manelle I. (1994), beiden met een Pakistaanse achtergrond. Zij had kort na de brand een aanmerkelijk ander kapsel, dat ze - hoe dom - ook op Facebook liet zien.

De politie onderzocht aanvankelijk drie scenario's: een ruzie in de relationele sfeer, verzekeringsfraude en vernietiging van sporen na een inbraak.

Uiteindelijk bleek het te gaan om verzekeringsfraude. In de nieuwe woning van Simone vond de politie spullen uit haar oude woning die 'wonderwel' - aldus de politie - de brand hadden overleefd.

Haar broer Gilermo bekende tijdens een pro forma-zitting in januari 2018 een van de twee brandstichters te zijn. Zijn zus bekende later ook.

De zaak moet nog voorkomen.

De vraag is natuurlijk: hoort deze zaak wel op moordatlas.nl thuis? Dat is mede aan de rechtbank.


Daders/verdachten

NaamSimone I.
Geboren1994
Overleden
 22,9
KNMI Schiphol – 19-07-2017

Bijgewerkt: 24-06-18 11:42

comments powered by Disqus