Weloverwogen impulsief

Datum
zondag 23 juli 2017
Adres
Paracelsuslaan
Plaats
Bergen op Zoom

De steekpartij vond rond 2.10 uur plaats. De 46-jarige Marc Janvier bevond zich met zijn vriendin in hun slaapkamer. De twee dochters (7 en 6) van de vrouw lagen in de kamer ernaast te slapen. 

Op dat moment kwam de ex van de vrouw binnen, Michel van E. (44). Van E. stak op Marc Janvier in. Hij trof hem verschillende keren in het hart.

Het motief is een klassiek motief voor mannen: ik niet, dan hij ook niet.

Van E. en zijn vrouw waren nog getrouwd, maar lagen in scheiding. Zij had dus al een nieuwe vriend. Dat kunnen heel veel mannen niet hebben. Dus moest zij gestraft worden. Door hem te doden.

Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord. Volgens Van E. was hij echter van plan geweest naar binnen te gaan en weer naar buiten zonder wie dan ook te steken.

Die verklaring is van belang. Was hij van plan zijn rivaal te vermoorden (moord) of stak hij in een opwelling toe (doodslag)? 

Ofwel: waarom ging Van E. ├╝berhaupt de woning binnen? 

Midden in de nacht...

Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar en dat was ook de straf die de rechtbank E. oplegde. Maar wel voor doodslag. Geen voorbedachte raad, dus.

Het was de tweede moord in Bergen op Zoom sinds 2010. Op 6 februari 2011 werd de 35-jarige Peter de C. doodgestoken in een woning aan de Mariniersstraat.

Hoewel, moord? De rechtbank achtte het geweld dat A. de C. (42) op zijn broer Peter had toegepast 'rechtvaardig en noodzakelijk'. A. werd ontslagen van rechtsvervolging.

 16,2
KNMI Woensdrecht – 23-07-2017

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:26

Reacties (0)

Log in om te reageren