Dode en zwaargewonde bij steekpartij

Datum
zondag 23 juli 2017
Adres
Paracelsuslaan
Plaats
Bergen op Zoom

De steekpartij vond rond 2.10 uur plaats.

Het slachtoffer is de 46-jarige Marc Janvier. Een zwaargewonde man van 44 die zich ook in de woning bevond, werd eerst naar het ziekenhuis gebracht en later aangehouden. De bewoonster van het huis en haar twee dochters van 6 en 7 zijn elders ondergebracht.

Vermoedelijk betreft het een ruzie in de relationele sfeer. Het slachtoffer is de nieuwe vriend van de vrouw, ze lag in scheiding. Het gewonde slachtoffer - en de vermoedelijke dader - is haar (nu nog) wettige echtgenoot, Michel van E.

Tijdens een pro forma-zitting werd duidelijk dat Van E. zijn rivaal in de slaapkamer van zijn ex aantrof en hem verschillende keren in het hart heeft gestoken. Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord.

Het is de tweede moord in Bergen op Zoom sinds 2010. Op 6 februari 2011 werd de 35-jarige Peter de C. doodgestoken in een woning aan de Mariniersstraat.

Hoewel, moord? De rechtbank achtte het geweld dat A. de C. (42) op zijn broer Peter had toegepast 'rechtvaardig en noodzakelijk'. A. werd ontslagen van rechtsvervolging.

 16,2
KNMI Woensdrecht – 23-07-2017

Bijgewerkt: 01-11-17 09:23

comments powered by Disqus