'Ik verafschuw geweld' - maar hij sloeg en schoot

Datum
zaterdag 9 oktober 2021
Adres
Vleutenseweg
Plaats
Utrecht

Het schot viel rond 19.40 uur bij café De Plak. 

Het slachtoffer was de 37-jarige Paul Kros, een zelfstandig huisschilder uit Utrecht-Zuilen.

Een vrouw raakte gewond.

Volgens de politie was de schutter een tengere, licht getinte man. Ze zei zijn identiteit te kennen. Hij woonde ook in Utrecht (maar in een andere wijk) en droeg de bijnaam Vleermuis.

Nog diezelfde nacht was veel politie aanwezig op het woonwagenkamp aan de Orinocodreef in Utrecht-Overvecht. En op 15 oktober meldde ze de arrestatie van een 39-jarige man, Mohamed A.

Mo - zoals hij werd genoemd - zou het gemunt hebben op een zanger die ook in het café aanwezig was. Hij liep op hem af en sloeg hem in het gezicht.

Ze hadden ruzie sinds ze ruzie hadden gekregen op een camping.

In het tumult werd Kros door een kogel geraakt toen hij probeerde tussenbeide te komen. De vraag is nu of Mohamed - bijgenaamd de Vleermuis - die kogel opzettelijk afschoot.

Het OM dacht van wel: opzettelijk. Maar niet met voorbedachte raad. Doodslag, dus - en eiste 18 jaar. Voor doodslag en poging tot doodslag (op de vrouw).

Zelf stelde A. dat het wapen per ongeluk afging. Hij droeg het weliswaar altijd doorgeladen bij zich, maar alleen om te dreigen, niet om iemand dood te schieten.

'Ik verafschuw geweld.'

En hij had met de zanger willen praten. Maar goed, dat gesprek bleef beperk tot een klap.

De rechtbank veroordeelde Mo tot 15 jaar. Voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling (hij had die avond ook een man in diens gezicht geslagen).

Bij die ruzie op de camping waren overigens ook enkele kinderen aanwezig. De moeder van een van die kinderen was een dag voor de schietpartij dood aangetroffen in een auto.

En in 2018 sloeg een broer van het slachtoffer Lucas de Ruwe dood.

Bijgewerkt: 31-05-2023 13:53

Reacties (0)

Log in om te reageren