Zoon rechercheur doodgeslagen door zoon probleemgezin

Datum
zaterdag 7 juli 2018
Adres
Amsterdamsestraatweg
Plaats
Utrecht

Lucas de Ruwe (25) uit Maarsbergen had net iets besteld in een Turkse grillroom toen hij omstreeks 2.30 uur binnen in de rug werd aangevallen door Dirk K. Het slachtoffer kreeg harde klappen en overleed een paar dagen later in het ziekenhuis.

De aanleiding is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat De Ruwe die avond met vrienden was wezen stappen en dat K. buiten de grillroom al ruzie met de vriendengroep had gezocht.

Duidelijk is ook dat Dirk K. geen modelburger is. Hij kwam op zijn dertiende voor het eerst met de politie, na een winkeldiefstal. Daarna ging het snel en inmiddels beslaat zijn strafblad enkele pagina's, met veroordelingen wegens nog meer diefstallen, vernielingen en geweldsdelicten. 

Hij werd in het NCRV-programma De Rechtbank de jongste veelpleger van Utrecht genoemd. 

K. was in dat programma 'te gast' omdat hij zich voor de rechter moest verantwoorden voor mishandeling van zijn vriendin. Zie hier de beelden. Let wel: hij zit er voor drie aanklachten. Behalve de mishandeling van zijn vriendin ook de heling van een motorscooter...

Een crossmotor, onderbrak K. de rechter.

... en nog een mishandeling. Daarbij zette hij iemand een broodmes op de keel. 

Daar komt nu dus minimaal mishandeling de dood ten gevolge hebbend bij. Maar voorlopig wordt hij verdacht van doodslag, bevestigt zijn advocaat Serah Jap-A-Joe. 

Dirk K. wordt omschreven als een tikkende tijdbom uit een gekend probleemgezin. Hij kwam vaker in de grillroom - en steeds vaker dronken. Dan was hij vervelend en lastig. 

Maar ze verkochten hem wel altijd bier.

De zaak moet nog inhoudelijk behandeld worden, maar tijdens een pro forma-zitting verklaarde Dirk K. al wel dat hij uit een schrikreactie had geslagen.

Dat is misschien niet helemaal waar: Lucas de Ruwe stond op zijn telefoon te scrollen toen K. hem vanachter sloeg. 

Daders/verdachten

NaamDirk K.
Geboren
Overleden
 18,3
KNMI De Bilt – 07-07-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 17:57

comments powered by Disqus