´Klusjesman´ Mehmet geliquideerd

Datum
maandag 6 juli 2020
Adres
Thorbeckeplein
Plaats
Beuningen Gld

De schoten vielen rond 8.30 uur. Klusjesman Mehmet Kilicşoy had net zijn oude Volkswagen Passat geparkeerd en was uitgestapt toen iemand zijn crèmekleurige bestelbus in een volgend parkeervak parkeerde. 

Een van de inzittenden van die bus loste vervolgens minimaal vijf schoten op het slachtoffer. 

Waarop zijn chauffeur wegreed.

De 49-jarige Kilicşoy - afkomstig uit Nijmegen - werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. 

De daders waren getinte mannen met bivakmutsen op. De politie adviseert hen niet persoonlijk te benaderen. Getuigen kunnen zich bij haar melden: 0900-8844. Anoniem: 0800-7000.

Opsporing Verzocht liet beelden van de bestelbus zien vlak voor de schietpartij, rijdend op een rotonde. De wagen werd voorafgegaan door een zwarte Renault stationcar. Vermoedelijk volgden beide wagens toen de Passat van Mehmet.

De bus werd kort na de schietpartij niet-uitgebrand teruggevonden in Alex Willemsstraat in het nabijgelegen Winssen. Getuigen zagen dat tenminste één man overstapte in een kleine zwarte personenauto, vermoedelijk de Renault stationcar.

Dat kan betekenen dat er maar een man in de bestel had gezeten, maar ook dat de getuigen een man hebben gemist. Of dat een van de inzittenden van de bus eerder is uitgestapt.

Dit is de bus:

De Renault Megane werd tussen 28 en 30 juni gestolen in het Zuid-Hollandse De Lier en in de nacht na de moord uitgebrand teruggevonden in Zaanstad, een stad met een grote Turkse populatie.

Wie op 'Beuningen' en 'drugs' zoekt, vindt alleen in 2020 al diverse zaken die aanleiding tot deze liquidatie zouden kunnen zijn. Maar of het een liquidatie in het criminele milieu is, valt nog niet te zeggen.

Aan de andere kant: Mehmet was gecharmeerd van de Grijze Wolven, een ultrarechts beweging die haar activiteiten onder meer financiert met de handel in drugs. Op iets grotere schaal dan een wietkwekerij op een zolder. 

Het is de vierde moord deze eeuw in Beuningen. 

In 2015 vermoordde de 42-jarige Laurent D. op gruwelijke wijze zijn 18 jaar oudere echtgenote. Het huis aan de Nettenkoper zat van onder tot boven onder het bloed. D. kreeg tbs.

In 2003 schoot een 40-jarige man in café De Snor zijn ex-schoonvader Emiel Maas (57) dood. De schutter kreeg 5 jaar en tbs.

En in 2001 schoot een 42-jarige kamper zijn 35-jarige zus op straat dood. De twee leefden al jaren in onmin. Zijn straf is ons onbekend.

In de vorige eeuw gebeurde er zelden iets.

 14,6
KNMI Volkel – 06-07-2020

Bijgewerkt: 14-07-2020 21:29

Reacties (0)

Log in om te reageren