Anonieme usb-stick meldt: noodweer

Datum
vrijdag 6 juli 2018
Adres
Waldecklaan
Plaats
Hilversum

De 22-jarige Mimi Fuanani uit Maastricht werd maandagmiddag 9 juli dood in het studentenhuis gevonden.

Om 11.15 uur was de brandweer gewaarschuwd, omdat binnen een sissend geluid was gehoord. Toen dat geen gas bleek te zijn, kon de politie naar binnen. Daar vond ze het slachtoffer. 

De vrouw woonde er nog maar een paar dagen en vermoedelijk zou ze er tijdelijk verblijven. Ze kwam uit Maastricht, waar ze studeerde op Leeuwenborgh en waar ze ook begraven werd.

Familie van haar vond eind 2018 een usb-stick op haar graf. Daarop meldde een onbekend gebleven persoon dat hij Mimi Fuanani uit de Rotterdamse prostitutiewereld kende en dat Kelvin niet uit noodweer gehandeld had.

Kelvin is de 22-jarige Kelvin M. uit Rotterdam. De man was op 6 juli 2018 - dus drie dagen voor het slachtoffer werd gevonden - op de A27 voor een auto gesprongen, vermoedelijk in een poging zichzelf van het leven te beroven. 

Hij en Mimi Fuanani hadden een relatie. Mogelijk had zij die verbroken en heeft hij haar daarop in blinde woede vermoord.

Zijn advocaat heeft een heel ander verhaal. Kelvin M. stond die dag onder de douche toen hij uit het niets door Mimi Fuanani met een mes werd aangevallen. Hij pakte het mes en stak haar.

Noodweer dus. De noodweer die de anonieme melder op de usb-stick  bestreed.

Verder wist de verdachte hij niet zo goed meer. Hij beweerde te lijden aan geheugenverlies.

Zie hier een bericht over haar uit het geboorteland.

Tijdens de zitting werd iets meer duidelijk. Maar niet veel.

Kelvin M. had het slachtoffer in 2018 ontmoet in een club waar zij als prostituee werkte. Ze kregen een relatie. Op 4 juli werd in Rotterdam in zijn gezicht gestoken. Volgens het OM werd hij gechanteerd.

Twee dagen - op 6 juli - later wilde de vrouw hem haar huis uitzetten, zo bleek uit WhatsApp-berichten die ze aan een vriendin had gestuurd. Kennelijk wilde ze van hem af.

6 juli: dat was de dag dat hij haar neerstak.

Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar voor moord, maar de rechtbank achtte voorbedachte raad niet bewezen: 10 jaar.

 19,5
KNMI De Bilt – 06-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:28

Reacties (0)

Log in om te reageren