Peter Netten doodgeschoten bij woonwagenkamp

Datum
maandag 4 juni 2018
Adres
Hoogheuvelstraat
Plaats
Hoogheuvelstraat, Oss

De schoten vielen kort voor 2.30 uur in de nacht van zondag op maandag tegenover de parkeerplaats van het tennispark dat naast het woonwagenkamp ligt. 

Het slachtoffer - de 30-jarige Peter Netten, een neef van de eerder dit jaar doodgeschoten Henk Baum - werd nog gereanimeerd, maar zonder het beoogde resultaat. 

Netten was net teruggekeerd van een familiefeestje in zalencentrum De Merx in Berghem. Hij zou na afloop daarvan onenigheid hebben gekregen met iemand. Maar het is vooralsnog onduidelijk waar die ruzie dan over ging.

Netten was een bekende van de politie, net als zijn oma. In maart 2018 was hij nog veroordeeld tot 5 maanden cel wegens de handel in hennep.

En in 2016 was hij ook al opgepakt, eveneens in verband met hennep. Hij had toen zeven zakken met het spul (en wat munitie) in het schuurtje van zijn oma verstopt. Hij werd toen in het schuurtje op heterdaad betrapt. 

Zijn oma kreeg een taakstraf.

Een (nogal dure) Audi die in de buurt stond, werd door de politie op sporen onderzocht. Mogelijk was de wagen van het slachtoffer.

Bewoners van het woonwagenkamp namen een kijkje en toen duidelijk werd wie het slachtoffer was, liepen de emoties snel hoog op. De politie zette extra agenten in om de situatie onder controle te houden. Ook kwamen veel mensen in auto's van elders naar de plaats delict. Zij werden weggestuurd.

Inmiddels heeft een man zich bij de politie gemeld. Zijn betrokkenheid bij de dood van Netten wordt onderzocht. Dat hij zich gemeld heeft, maakt een liquidatie in het criminele milieu minder waarschijnlijk.

Of de man de man is met wie Netten na afloop van dat feestje onenigheid had gekregen, is niet bekend.

Of de moord te maken heeft met die op zijn neef Henk Baum, is nog onduidelijk. Zeker is dat de vader Henk Netten een autosloperij op de Diezestraat 10, tussen de twee straatnummer waar Baum zijn autosloperijen had: op 8 en 12.

De grond is overigens van de gemeente.

Het is de zesde moord in Oss sinds 2010. De eerste vijf waren relatieruzies.

Peter Netten is de zevende bewoner van een woonwagenkamp die in anderhalf jaar tijd wordt vermoord. 

Achtereenvolgens, in 2017: Peer van der Linde (Breda), Lauwie van Lies (Deventer), RenĂ© en Reneetje van Doorn (Zoetermeer), een vrouw in de Sleutelbloemstraat (Den Bosch); en in 2018: Henk Baum (Schaijk) en Peter Netten. 

Deventer en Den Bosch waren echtelijke ruzies (waarbij opgemerkt dat de man en vrouw in de Sleutelbloemstraat mogelijk beiden zelfmoord hebben gepleegd), de rest zat in de criminaliteit.

Bijgewerkt: 20-07-18 10:56

comments powered by Disqus