Henk Baum (51) doodgeschoten

Datum
donderdag 22 maart 2018
Adres
Munstraat
Plaats
Schaijk

Henk Baum werd rond 15.00 uur beschoten toen hij in zijn auto - een Porsche Panamera - onder ecoduct Maashorst stond. Twee passerende tieners waarschuwden de politie. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De 51-jarige Baum woonde in ieder geval op woonwagenkamp Loosven in Nistelrode. Hij was een bekende van de politie.

In februari 2014 zat hij enige tijd vast voor het bedreigen van wethouder Rien Wijdeveen van de gemeente Bernheze. Baum zou de wethouder hebben bedreigd omdat zijn dochter geen standplaats kreeg.

De ex-vrouw van Baum verklaarde in BN de Stem dat Baum de wethouder helemaal niet bedreigd had. 'Hij is absoluut niet agressief. Hij heeft vijf kleinkinderen en zou zoiets nooit doen.'

Kort daarop onderzocht de politie zijn autosloperij aan de Diezeweg in Oss - en vond een vuurwapen en munitie. Voor de bedreiging kreeg Baum twee weken cel en 80 uur taakstraf.

Op camerabeelden is te zien dat Baum enige tijd werd achtervolgd door de chauffeur van een blauwe Ford Fiësta, die later verlaten In het verlengde van de Weversweg in het dorp Zeeland leeg en met de kofferbak open werd aangetroffen. Deze: 


Volgens het Brabants Dagblad werd in januari 2016 een man opgepakt voor een mislukte aanslag op een Boekelse boer. De dader werkte op de autosloperij van Baum. Hij kreeg 8 jaar cel. Binnenkort dient het hoger beroep in die zaak.

Bijgewerkt: 04-04-18 09:08

comments powered by Disqus