Zino Ignasia doodgeschoten. Ripdeal?

Datum
vrijdag 15 juni 2018
Adres
Sandelingplein
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 17.00 uur. Een getuige belde de politie nadat schoten waren gehoord. Die bleken te zijn gelost in een appartement op de derde verdieping van een complex waar mensen begeleid wonen.

Het slachtoffer is de 30-jarige Zino Ignasia uit de Roermondse wijk Donderberg, maar oorspronkelijk van CuraƧao. Hij werd nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Een of meer schoten in het hoofd werden hem fataal.

Een (andere) getuige had gezien dat twee mannen (vermoedelijk Antillianen) de woning uit renden en in een auto stapten. De politie wist de wagen op de Maasboulevard tot stoppen te dwingen. Een 34-jarige man werd meteen aangehouden, de bestuurder van de auto. 

Later werd een tweede verdachte opgepakt, een 32-jarige Rotterdammer. En op dezelfde dag een derde: 21 jaar oud en ook afkomstig uit Rotterdam.

Waarom Ignasia in Rotterdam was en met wie hij een afspraak had, is onbekend. De mannen die wegrenden hadden een blauwe sporttas van het merk Nike bij zich, die overigens niet in de wagen werd gevonden. 

Maar de tas schetst de contouren van het motief.

Op Facebook werd Ignasia de vriendelijk reus genoemd. We zien hem op een foto bij een trouwauto staan, keurig in het pak, innemende glimlach.

Maar, zoals een buurtgenoot uit Roermond het in het Algemeen Dablad zei: 'Ik ben bang dat Zino twee gezichten had.'

Bijgewerkt: 26-06-18 15:22

comments powered by Disqus