Zino Ignasia bij ripdeal doodgeschoten

Datum
vrijdag 15 juni 2018
Adres
Sandelingplein
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 17.00 uur. Een getuige belde de politie nadat schoten waren gehoord. Die bleken te zijn gelost in een appartement op de derde verdieping van een complex waar mensen begeleid wonen.

Het slachtoffer is de 30-jarige Zino Ignasia uit de Roermondse wijk Donderberg, maar oorspronkelijk van Curaçao. Hij werd nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Hij werd in zijn hals getroffen.

Getuigen zagen dat twee mannen de woning uit renden en in een auto stapten. De politie wist de wagen op de Maasboulevard tot stoppen te dwingen, maar er zat maar een man in: de 34-jarige Oswaldo C. uit Rotterdam.

Een bekende van de politie, wegens openlijke geweldpleging. Hij was net voorwaardelijk vrij na een celstraf uitgezeten te hebben voor het mishandelen van een man.

Later werd ook de tweede verdachte opgepakt, Michaël E. (32), eveneens uit Rotterdam.

Getuigen hadden ook gezien dat C. en E. een blauwe sporttas van het merk Nike bij zich hadden toen ze het pand ontvluchtten, waarmee de contouren van het motief zijn geschetst: een ripdeal. Ignasia was de kopende partij.

Ignasia had 24.000 euro bij zich, voor 800 gram cocaïne. Althans, dat was de afspraak. Maar de daders hadden helemaal geen drugs bij zich.

Op Facebook werd Ignasia de vriendelijk reus genoemd. We zien hem op een foto bij een trouwauto staan, keurig in het pak, innemende glimlach.

Maar, zoals een buurtgenoot uit Roermond het in het Algemeen Dagblad al zei: 'Ik ben bang dat Zino twee gezichten had.'

Het Openbaar Ministerie eiste 16 jaar tegen beide overvallers. 

Een van hen verweerde zich nog door te stellen dat het noodweer was, maar volgens het OM was het slachtoffer ongewapend en dus van onmiddellijke dreiging geen sprake.

De rechtbank veroordeelde beiden tot 12 jaar cel. En Oswaldo moet de voorwaardelijk straf die hij had gekregen voor het mishandelen van een man alsnog uitzitten.

 18,1
KNMI Rotterdam – 15-06-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:18

Reacties (0)

Log in om te reageren