Dodelijke steekpartij in tuin van tegels

Datum
zaterdag 2 juni 2018
Adres
Deventerstraat
Plaats
Apeldoorn

De steekpartij vond vermoedelijk vrijdagavond laat plaats, mogelijk in het begin van de nacht. In ieder geval werd kort na 1.00 uur de politie gewaarschuwd. 

Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Het is de 64-jarige bewoner van het pand. Hij lag in de betegelde tuin. Zijn echtgenote Lamberta de V. werd aangehouden.

Het stel maakte volgens buren geciteerd op destentor.nl vroeger veel heisa, maar de laatste jaren viel het mee. De woning stond te koop. Op de foto de echtelijke sponde. Hieronder de betegelde tuin:


De vrouw ontkent, maar de bewijzen tegen haar stapelen zich op. Toen ze de hulpdiensten belde meldde ze dat haar man was neergestoken, maar zelfs het ambulancepersoneel zag de steekwond niet onmiddellijk.

En ze heeft niet gemeld dat ze gezien heeft dat haar man werd neergestoken.

Bovendien heeft ze de schijn tegen. Een wijkagent heeft met eigen ogen gezien dat ze haar man al eens met een mes in haar hand achterna heeft gezeten. Buren bevestigen ook dat ze gewelddadig was.

Haar zoon is er in ieder geval van overtuigd dat zijn moeder zijn vader heeft vermoord. De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld.

Het is de derde moord in Apeldoorn sinds 2010, de laatste vond plaats in 2016. In die zaak is 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

 17,1
KNMI Deelen – 02-06-2018

Bijgewerkt: 17-02-19 21:35

comments powered by Disqus