Dode in gangetje tussen twee huizen

Datum
maandag 11 december 2017
Adres
Schietbaanweg
Plaats
Enschede

De 44-jarige Turk Ali Aydin uit Enschede werd gevonden in een gang tussen de nummers 27 en 29 (de voordeuren van beide woningen zitten aan de zijkant, in dat gangetje).

Buren hadden de politie gebeld toen ze geschreeuw en schoten hoorden, maar die zou niet zijn gekomen met het argument: zal wel vuurwerk zijn.

Uiteindelijk werd Aydin tegen 8.30 uur op maandagochtend gevonden door een man die zijn kind naar de kinderopvang aan de overkant wilde brengen.

Tijdens het onderzoek werd op nummer 27 een hennepplantage gevonden. In de nabijgelegen Voermanstraat werd in een tuin een tas met inbrekerswerktuig en een vuurwapen gevonden. Deze:

De rode tas waarin de politie een vuurwapen en inbrekersgereedschap vond

Het is nog niet duidelijk of plantage en tas met de zaak te maken hebben. Het is wel duidelijk dat de tas niet in Nederland werd verkocht.

Twee weken voor de moord was er bij Aydin nog ingebroken. Iemand had de voordeur ingetrapt en de woning doorzocht. Aydin had daar geen aangifte van gedaan.

Inmiddels zijn twee arrestaties verricht: een 44-jarige man uit Enschede en een 38-jarige vrouw uit Hengelo. Op vijf locaties werden doorzoekingen verricht, vier in Enschede en een in Hengelo. Drie auto's werden in beslag genomen. Die waren op bewakingscamera's te zien geweest.

Het is de derde moord in Enschede in 2017. In de twee eerdere zaken zitten verdachten vast. Zie hier en hier

 -0,1 −
KNMI Twenthe – 11-12-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:15

Reacties (0)

Log in om te reageren