Shaqil (15) doodgestoken

Datum
dinsdag 12 december 2017
Adres
Pirellipad
Plaats
Almere

Kort na 18.30 uur kreeg de politie een melding over een steekpartij op het Pirellipad vlak bij de Tweede Pirellibrug. Het slachtoffer, de 15-jarige Shaqil, werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Twee jongens van 15 zijn aangehouden. Een van hen is J.H., die eerder iemand taserde (aldus De Telegraaf). Van de twee verdachten is er inmiddels een vrijgelaten, maar diegene blijft wel verdachte.

Volgens een getuige in het Algemeen Dagblad werd de jongen met acht messteken gedood. Een buschauffeur verleende eerste hulp, maar die mocht dus niet baten.

Vrienden van het slachtoffer zochten de volgende middag op de plaats delict en vonden het mes waarmee Shaqil was doodgestoken, iets wat de politie kennelijk niet gelukt was. Ze geeft de schuld aan de speurhonden. 

De familie van het slachtoffer gaat uit van een overval, want Shaqil deed niets crimineels.

Het is de negende moord in Almere sinds 2010 en de tweede in 2017 (als het doodschieten van Chanelle tenminste in deze categorie thuishoort, daar heeft de rechter nog geen uitspraak over gedaan).

Het Openbaar Ministerie eiste 1 jaar jeugddetentie plus jeugd-tbs tegen de een en vrijspraak tegen de ander. De rechtbank veroordeelde beiden conform.

Volgens de rechtbank had de jongen die werd vrijgesproken geen mes bij zich, wist hij niet dat de andere jongen wel een mes bij zich had en was hij ook niet bij de steekpartij betrokken.

 1,5
KNMI Lelystad – 12-12-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:16

Reacties (0)

Log in om te reageren