Te weinig wodka. Of te veel

Datum
woensdag 16 augustus 2017
Adres
Kremersmaten
Plaats
Enschede

Vaak was er ruzie in de woning op de tweede verdieping, ook die fatale dag - maar nu al om 21.00 uur. Dat was doorgaans niet zo vroeg.

Een uur later werd de politie gewaarschuwd: een van de aanwezigen was overleden.

Het slachtoffer was Marnellyson Q. van CuraƧao, bijgenaamd Mallonchi. Hij had een zoontje van 5 jaar en een zoontje van 5 weken. 

De politie hield drie mannen aan: de 27-jarige huurder van de woning, een 18-jarige man uit Enschede en een 23-jarige man uit Hengelo. Alleen de laatste bleef vastzitten: Davidson Q. 

Hij is een broer van het slachtoffer.

Volgens de advocaat van de verdachte heeft Davidson niet gestoken, maar is Marnellyson in een mes gevallen dat op of in de bank lag. En zo niet, dan heeft een van de twee anderen gestoken, Tjepi of Gaby.

Het Openbaar Ministerie zag dat anders. De officier verklaarde dat Davidson de dood van zijn broer niet had gewild, maar eiste toch 5 jaar gevangenisstraf. 

De aanleiding tot de ruzie was de hoeveelheid wodka die werd geschonken. Het is onduidelijk of het te weinig of te veel was, maar in beide gevallen lijkt het inderdaad geen reden je broer dood te willen.

De twee getuigen, Tjepi en Gaby, verklaarden tegenover de politie dat ze niet hadden gezien dat Davidson heeft gestoken. Toch veroordeelde de rechtbank Davidson conform. 

Overigens had Gaby buiten de rechtszaal aan zijn beste vriend wel verteld dat Davidson had gestoken.

 18,4
KNMI Twenthe – 16-08-2017

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:00

Reacties (0)

Log in om te reageren