Omdat ze zwanger was

Datum
zondag 27 augustus 2017
Adres
Tubantiastraat
Plaats
Enschede

Sarah Kolenberg (40) werd zondagmiddag rond 15.00 uur gevonden, hulpverleners konden niets meer voor haar doen. Ze was 45 keer met een voorwerp op haar hoofd geslagen - en toen gewurgd.

Kolenberg had een eigen bedrijf en organiseerde knutselfeestjes voor kinderen. Buurtbewoners kenden haar, ook al omdat ze regelmatig met haar oranje caravan door de straat reed. Volgens rtvoost.nl stond ze ook vaak met Mexicaans tafelzeil op de markt.

De politie pakte een 48-jarige man uit Enschede op: de Surinamer Jayson D., getrouwd en vader van twee kinderen. Hij had een relatie met Kolenberg.

Maar ze was niet de enige met wie hij een relatie had. Via de site badoo was hij niet alleen met Kolenberg in contact gekomen, maar met nog veel meer vrouwen. Hij stelde zich voor als Jayson Marciano, piloot bij de KLM.

En vrijgezel.

Maar dat was hij dus niet. En toen Kolenberg zwanger bleek, was hij bang - zo vermoedt het Openbaar Ministerie althans - dat ze zijn vrouw en kinderen op de hoogte zou brengen en dus zijn huwelijk in gevaar.

Na haar vermoord te hebben - het OM gelooft in voorbedachte raad - zou hij de woning overhoop hebben gehaald om te doen voorkomen alsof er was ingebroken.

Tijdens een pro forma-zitting was al duidelijk geworden dat er bloed in de wagen van Jason D. was gevonden, maar volgens zijn advocaat moet je je daar niet blind op staren. Ze kan zomaar tijdens wilde seks hebben gebloed.

Het OM eiste 18 jaar voor moord. 

Overigens bleek Kolenberg wel zwanger, maar niet van Jayson D. Alleen wist D. dat mogelijk niet...

D. bleef ontkennen. Hij had niets met de zaak te maken, zei hij. 

Waarom hij dan halsstarrig weigerde het wachtwoord van zijn G-mailaccount te geven, bleef onduidelijk. 

Maar misschien dacht hij zijn huwelijk nog te kunnen redden.

Van de rechtbank kreeg hij twee jaar extra, omdat D. zijn minnares op een 'uiterst berekende en lafhartige manier' om het leven heeft gebracht. En een ongeboren kind.

 17
KNMI Twenthe – 27-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:11

Reacties (0)

Log in om te reageren