Dode bij Salsa Breeze

Datum
maandag 6 november 2017
Adres
Ekkersweijer
Plaats
Best

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van Beachclub Sunrise op recreatiepark Aquabest.

De 33-jarige Yassine Majiti uit Den Bosch werd dodelijk getroffen, een 34-jarige man uit dezelfde plaats (een vriend van Majiti) raakte lichtgewond.

De toedracht is nog onduidelijk. Die avond werd het maandelijkse Salsa Breeze gehouden, een feest met latin en urban music. Volgens de man die lichtgewond raakte, wilde Majiti een ruzie sussen.

De politie heeft de vermoedelijke dader inmiddels aangehouden, de 39-jarige Toon N., een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zei meteen al te weten om wie het ging.

Het slachtoffer werd in zijn hoofd getroffen. Een agent en een medewerker van Beachclub Sunrise probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs: hij overleed in het ziekenhuis.

De familie van Majiti zegt dat hij 'echt geen' crimineel was. Hij woonde in de wijk Kruiskamp, waar ook veel familieleden van hem wonen.

Volgens het Algemeen Dagblad zat het probleem niet zozeer in de sectie latin, maar bij urban. Ander publiek, opgefokte sfeer. Macho gedrag.

Tijdens een pro forma-zitting vlogen familieleden en bekenden van het slachtoffer de verdachte aan. De laatste werd door parketwachten afgevoerd. 

Buiten de zittingzaal ging de vechtpartij nog even door, vermoedelijk met personeel van de rechtbank. Of met familieleden van de verdachte. Een verslaggever van Omroep Brabant werd bedreigd. 

Het was de derde moord in Best sinds 2010 en de tweede in 2017.

Op 23 september 2012 stak de 44-jarige Frank de L. zijn 36-jarige echtgenote Linda Roijackers en haar minnaar René (32) dood in hun woning in de J.J. de Vlamstraat.

Op 31 augustus 2017 werd Dennis Struijk geliquideerd.


Bijgewerkt: 21-02-18 12:44

comments powered by Disqus