Dennis Struijk dan toch geliquideerd

Datum
donderdag 31 augustus 2017
Adres
Johannes Klingenstraat
Plaats
Best

Dennis Struijk (35) uit Eindhoven was die avond bij kennissen op bezoek geweest en werd iets voor 22.30 uur beschoten toen hij weer in zijn auto zat. De schutter schoot dwars door het zijraampje. 

Even later stond zes kilometer verderop in de Vlinderlaan te Son en Breugel een auto in brand, vermoedelijk de vluchtauto.

Op het slachtoffer - zo ongeveer zijn leven lang een bekende van de politie - waren al eerder aanslagen gepleegd. Maar het begon met ander ongemak.

28 juni 2010 werd hij thuis in de Sint Petrus Canisiusstraat overvallen door drie mannen. Hij kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd en werd gekneveld. De mannen doorzochten de woning en verdwenen weer met een kleine buit.

Toen was het dus nog niet de bedoeling hem te liquideren.

In 2011 gedroegen mannen zich in de buurt vreemd en toen een van hen een bivakmuts over zijn hoofd trok en over de schutting van de woning van Struijk klom, werd de politie gewaarschuwd. Die kon een verdachte aanhouden.

Mogelijk was dit een poging hem te liquideren.

In juni 2015 raakte Struijk voor het eerst gewond. Hij werd beschoten toen hij een feestzaal in Mierlo-Hout verliet. Hij werd door diverse kogels getroffen en raakte zwaargewond.

Het werd duidelijk: iemand wilde Struijk dood.

En op 16 augustus 2016 werd hij vanuit een BMW beschoten toen hij als bijrijder in een auto zat die voor zijn deur in Eindhoven stond. Hij overleefde toen ternauwernood.

Kennelijk had Struijk veel vijanden. Of slechts één, maar dan een heel vasthoudende.

In oktober 2019 werd bekend dat drie mannen worden verdacht van directe betrokkenheid en dat twee van hen waren aangehouden: 28 en 31, uit Zaandam.

Een paar dagen later werden ze weer vrijgelaten.

 15,3
KNMI Eindhoven – 31-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 11-10-2019 15:28

Reacties (0)

Log in om te reageren