Ömer Köksal (22) doodgeschoten

Datum
woensdag 1 november 2017
Adres
Nieuwborgstraat
Plaats
Venlo

De schietpartij vond plaats rond 13.30 uur. 

Getuigen verklaarden dat de 22-jarige Ömer Köksal met een geweer werden beschoten door twee mannen die kwamen aanlopen.

De daders vluchtten te voet. 

Een van hen kon relatief snel worden aangehouden, de 22-jarige man Jonathan B. Hij werd in Rotterdam in de boeien geslagen.

De politie zei toen al te weten wie de tweede dader is: Gianni Q. Hij kon in maart 2018 op de luchthaven van Parijs worden aangehouden toen hij de Amsterdammer uit Frans Guyana terugkeerde. 

Opvallend detail: hij had een 'aanzienlijke hoeveelheid' drugs bij zich, aldus De Limburger. Dus de man vloog niet alleen vanuit Zuid-Amerika naar Parijs terwijl zijn opsporing internationaal verzocht werd, maar had ook nog drugs bij zich...

Voor het bezit van die drugs kreeg hij in Frankrijk 1,5 jaar. Pas daarna zal hij worden overgeleverd.

Aanleiding tot de schietpartij was een ruzie tussen Turken en Antillianen die begon in een coffeeshop in Venlo. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar Blerick.

Volgens De Limburger was het slachtoffer een neef van Hacibey Köksal, een voormalig drugsbaron uit Venlo die - maar volgens de man zelf geheel ten onrechte - werd gezien als een lid van de beruchte Bende van Venlo.

In totaal vonden in 2017 in Venlo vier schietpartijen plaats en volgens de burgemeester van Venlo waren ze alle vier drugsgerelateerd.

Bij een van die schietpartijen kwam de Turk Kemal Zengin om het leven.


 10,7
KNMI Arcen – 01-11-2017

Bijgewerkt: 26-06-18 09:55

comments powered by Disqus