Wietplantagehouder vermoord

Datum
maandag 20 maart 2017
Adres
Hontestraat
Plaats
Rilland

De 65-jarige Kees van Schaik werd maandagmiddag rond 17.30 uur dood in zijn woning aangetroffen. De politie trof in zijn woning een wietkwekerij met 120 planten aan, waarmee het motief al zijn contouren kreeg.

Agenten waren de woning binnengetreden na een melding van de buren bij wie hij elke dag koffie dronk - maar niet die maandagochtend.

Van Schaik was de dag ervoor om 17.00 uur voor het laatst levend gezien. Die zondagavond om 23.30 uur hoorden buren luide stemmen vanuit zijn huis. Vervolgens zagen ze een aantal mannen de woning verlaten. In haast. V

Via Opsporing Verzocht vroeg de politie om informatie. Zo zou die zondagavond een zwarte stationwagen voor de deur hebben gestaan met een kale man erin. De kentekenplaten waren wit, de letters zwart of blauw. Eén van de koplampen brandde feller dan de andere.

Uiteindelijk hield de vier Bulgaren aan, onder wie een vrouw. Ze behoorden tot een bende (Bulgaren) die zich in Nederland en in België bezighield met drugshandel en ripdeals.

Op 13 december 2017 vond een pro forma-zitting plaats, en wat kon worden verwacht gebeurde: de vier Bulgaren wezen naar elkaar. Hennep stelen, akkoord. Maar moorden? Nee, dat ging ze alle vier te ver.

Het Openbaar Ministerie eiste daarom tegen alle vier vijftien jaar cel. De rechtbank was het daar niet mee eens en gaf drie van hen zeventien jaar, twee jaar meer dus. 

De vierde kreeg twaalf jaar.

Onlangs berichtte de PZC dat in de periode 2005-nu in Zeeland 33 mensen om het leven waren gebracht. De krant zit er licht naast. In werkelijkheid werden in die periode 46 mensen vermoord.

 10,5
KNMI Woensdrecht – 20-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 09:42

Reacties (0)

Log in om te reageren