65-jarige Kees van Schaik vermoord

Datum
maandag 20 maart 2017
Adres
Hontestraat
Plaats
Rilland

De 65-jarige Kees van Schaik werd maandagmiddag rond 17.30 uur dood in zijn woning aangetroffen. De politie trof binnen ook een wietkwekerij aan, waarmee het motief al zijn contouren kreeg.

In augustus 2017 kon de politie een Bulgaarse vrouw (21) en twee Bulgaarse mannen (beiden 38) aanhouden. In oktober 2017 volgde de arrestatie van een 46-jarige Bulgaar.

Agenten waren de woning binnengetreden na een melding van de buren bij wie hij elke dag koffie dronk - maar niet maandagochtend. De doodsoorzaak is nog onduidelijk, maar vermoedelijk werd Van Schaik mishandeld.

Duidelijk is wel dat Van Schaik zondag om 17.00 uur voor het laatst levend is gezien. Die avond om 23.30 uur hoorden buren luide stemmen. Ze hoorden minimaal twee andere stemmen en zagen vervolgens dat een aantal mannen de woning verliet.

De oogst aan wiet (van 120 planten) was net binnengehaald, maar wanneer precies is nog onduidelijk - en dus of de daders buit hebben gemaakt.

Via Opsporing Verzocht vroeg de politie om informatie. Zo zou er zondag een zwarte stationwagen voor de deur hebben gestaan met een kale man erin. De kentekenplaten waren wit, de letters zwart of blauw. Eén van de koplampen brandde feller dan de andere.

De Bulgaren die werden aangehouden, behoren tot een bende (Bulgaren) die zich in Nederland en in België bezighield met drugshandel. 

De moord op Van Schaik was kortom een ripdeal.

Op 13 december 2017 vond een pro forma-zitting plaats, en wat kon worden verwacht gebeurde: de vier Bulgaren wezen naar elkaar. Hennep stelen, akkoord. Maar doden? Nee, dat gaat ze alle vier te ver.

De zaak moet nog voorkomen.

Onlangs berichtte de PZC dat in de periode 2005-nu in Zeeland 33 mensen om het leven waren gebracht. De krant zit er licht naast. In werkelijkheid werden in die periode 46 mensen vermoord.


 10,5
KNMI Woensdrecht – 20-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 15-06-18 13:21

comments powered by Disqus