65-jarige Kees van Schaik vermoord

Datum
maandag 20 maart 2017
Adres
Hontestraat
Plaats
Rilland

De 65-jarige Kees van Schaik werd maandagmiddag rond 17.30 uur dood in zijn woning aangetroffen; hij was de bewoner van het huis. De politie trof er ook een wietkwekerij aan, waarmee het motief contouren krijgt.

In augustus 2017 kon de politie een Bulgaarse vrouw (21) en twee Bulgaarse mannen (beiden 38) aanhouden. In oktober 2017 volgde de arrestatie van een 46-jarige Bulgaar.

Agenten waren de woning binnengetreden na een melding van de buren waar hij elke dag koffie kwam drinken - maar niet maandagochtend. De doodsoorzaak is nog onduidelijk, maar vermoedelijk werd Van Schaik mishandeld.

Duidelijk is wel dat Van Schaik zondag om 17.00 uur voor het laatst levend is gezien. Die avond om 23.30 uur hoorden buren luide stemmen. Ze hoorden minimaal twee andere stemmen en zagen vervolgens dat een aantal mannen de woning verliet.

De oogst aan wiet (van 120 planten) was net binnengehaald, maar wanneer precies is nog onduidelijk.

Via Opsporing Verzocht vroeg de politie om informatie. Zo zou er zondag een zwarte stationwagen voor de deur hebben gestaan met een kale man erin. De platen waren wit, de letters zwart of blauw. Eén van de koplampen brandde feller dan de andere.

Ook zet de politie banners in.

De Bulgaren die werden aangehouden, behoren tot een bende (Bulgaren) die zich in Nederland en in België bezighield met drugshandel. In mei deed de politie een inval in een woning in Etten-Leur, waarbij negen Bulgaren (zes mannen en drie vrouwen) en een Nederlander werden aangehouden. In de woning vond de politie tien kilo geknipte wiet en 130 kilo aan planten. Maar de drie die werden gezocht voor de moord op Van Schaik waren er niet. Kennelijk wist de politie toen al wie ze moesten hebben.

De moord op Van Schaik is kortom vermoedelijk een ripdeal.

De 46-jarige Bulgaar staat op 13 december 2017 voor de rechter.

Onlangs berichtte de PZC dat in de periode 2005-nu in Zeeland 33 mensen om het leven waren gebracht. De krant zit er licht naast. In werkelijkheid werden in die periode 46 mensen vermoord.

Sinds de eeuwwisseling werden in Zeeland zestig moorden gepleegd met 64 slachtoffers.

En dan is Kees van Schaik nog niet meegeteld.

 10,5
KNMI Woensdrecht – 20-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 10-12-17 21:19

comments powered by Disqus