Werd hij door zijn vrienden gedood?

Datum
zaterdag 11 maart 2017
Adres
Geerstraat
Plaats
Vaassen

Samet Merzifonluoglu en zijn vriend Ilyas M. wilden die avond op een parkeerplaats 100 gram cocaïne verkopen aan vier mannen, maar het liep anders dan ze hadden gedacht: Naigel F., Clinton K., Wilco K. en Kenneth K. wilden die drugs wel, maar gratis.

Enkelen van hen trokken daarop hun vuurwapen, Merzofonluoglu bleef dood achter.

Drie betrokkenen bekenden later geschoten te hebben: twee van de kopers (Wilco K. en Kenneth K.) en verkoper Ilyas M.

Maar wie Merzifonluoglu had doodgeschoten bleef voor altijd onduidelijk. 

Het Openbaar Ministerie achtte het zelfs mogelijk dat het slachtoffer door zijn maatje Ilyas M. was getroffen. Maar dat viel niet meer te bewijzen, want die had zijn kleding verbrand voordat hij kon worden opgepakt.

Omdat niet kon worden bewezen wie Merzifonluoglu had doodgeschoten, eiste het OM voor poging tot doodslag 9 jaar geëist tegen drie van de vier kopers (de twee die bekend hadden en Naigel F., van wie het OM ondanks zijn ontkenning bewezen achtte dat hij ook had geschoten), en 6 jaar tegen Ilyas M. 

De vijfde betrokkene (Clinton K.) hoorde 3 jaar tegen zich eisen. Hij ontkende te hebben geschoten en justitie kon ook niet bewijzen dat hij wel had geschoten.

De rechtbank veroordeelde de drie tot 12 jaar. Ze vond het geen poging tot doodslag, maar voltooide en gekwalificeerde doodslag. Voor de rechtbank was het niet van belang wie de dodelijke schoten had gelost. Ze dus niet alle drie een poging gedaan het slachtoffer dood te schieten, ze hebben hem alle drie doodgeschoten.

Slachtoffer Samet was volgens zijn buurman een rustige man: 'Samet was een rustige, stille man. Hij vertelde in één zin waar anderen er tien voor nodig hebben.'

Samet zou ook geen crimineel zijn, verklaarde zijn familie. 'De man had geen baan, maar een crimineel? Dat niet.'

 6,8
KNMI Heino – 11-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:47

Reacties (0)

Log in om te reageren