Twee doden in voormalig hotel Arnhem

Datum
donderdag 23 maart 2017
Adres
Patersstraat
Plaats
Arnhem

Agenten vonden Benny Peters (71) en Willy van den Heuvel (73) tegen 19.30 uur in hotel Rembrandt. Eigenlijk was het hotel gesloten, maar eigenaar Peters verhuurde tegen een geringe vergoeding nog kamers aan daklozen. 

Ze waren door messteken om het leven gebracht.

De tien chihuahua's van Peters werden door de dierenambulance afgevoerd naar een dierenpension.

De politie wist vrijwel onmiddellijk wie ze zocht: de 47-jarige René de L., zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd aangehouden toen hij zich op het politiebureau meldde. 

De L. was dan ook geen onbekende voor de politie. 

De man had in 2006 tbs gekregen voor een geweldsdelict en was nu met proefverlof. Werken buiten de kliniek was een onderdeel van zijn behandeling. Hij had zich op 15 maart 2017 weer moeten melden bij de Oostervaarderskliniek in Almere.

Maar dat had hij dus niet gedaan.

Het geweldsdelict waarvoor hij tbs had gekregen zou volgens Gerlof Leistra van Elsevier een poging tot moord zijn geweest. Ook in 2014 keerde hij al eens niet terug van proefverlof.

De L. liet de politie tijdens verhoren weten dat hij al langer last had van gewelddadige fantasieën. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn iemand van het leven te beroven. Het verlaten hotel leek hem de ideale plaats, Peters en Van den Heuvel de ideale slachtoffers.

Hij kocht tie wraps, fantaseerde nog even en drie dagen later stapte hij het hotel binnen. 

De L. kreeg 30 jaar en tbs conform.

 7,8
KNMI Deelen – 23-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 14-02-2018 14:07

Reacties (0)

Log in om te reageren