Twee doden in voormalig hotel Arnhem

Datum
donderdag 23 maart 2017
Adres
Patersstraat
Plaats
Arnhem

De man en vrouw werden om 19.30 uur gevonden in het voormalige hotel Rembrandt, door agenten die poolshoogte namen nadat het alarm was afgegaan. Ze zijn door messteken om het leven gekomen.

Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden nadat hij zich op het politiebureau had gemeld. De politie was in verband met de dubbele moord al naar hem op zoek. Het blijkt te gaan om een man die in 2006 tbs had gekregen voor een geweldsdelict en zich op 15 maart 2017 na een proefverlof weer had moeten melden bij de Oostervaarderskliniek in Almere.

Onderdeel van zijn behandeling zou werken buiten de kliniek zijn geweest. Het geweldsdelict waarvoor hij tbs had gekregen zou volgens Gerlof Leistra van Elsevier een poging tot moord zijn geweest. Ook in 2014 keerde hij al eens niet terug van proefverlof.

De slachtoffers zijn de voormalige uitbater van het hotel, Benny Peters, en een 73-jarige vrouw: Willy van den Heuvel, de enige gast van het hotel op dat moment. De tien chihuahua's van de eigenaar zijn door de dierenambulance afgevoerd naar een dierenpension.

Volgens omwonenden en bekenden van Peters was het hotel niet meer als zodanig in gebruik, maar verhuurde hij nog kamers aan daklozen tegen een geringe vergoeding. Mogelijk was de tbs'ers een van hen.

Een dag na de vondst van de twee slachtoffers werd in Arnhem een kilometerslang bloedspoor gevonden, onder meer in de nabijgelegen Oranjestraat. Volgens omroepgelderland.nl hebben 'deze sporen' te maken met de hotelmoord. Een woordvoerder van de politie kon de omroep niet vertellen of het bloed van de 47-jarige verdachte is.

Peters en Van den Heuvel zijn het dertiende en veertiende slachtoffer van moord en doodslag in Arnhem sinds 2010.


 7,8
KNMI Deelen – 23-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 10-12-17 21:43

comments powered by Disqus