Wie liquideerde Erik van den Boogaart?

Datum
donderdag 10 november 2016
Adres
Schelde-Rijnkanaal
Plaats
Rilland

Een schipper zag die vrijdag tegen 10.00 uur in de buurt van de Bathseweg een 'verdacht pakket' in het Schelde-Rijnkalnaal bij Rilland in Zeeland drijven en waarschuwde Rijkswaterstaat. Die lokaliseerde het pakket en waarschuwde de politie.

De politie op haar beurt meldde een dag later dat de man het slachtoffer van een misdrijf was geworden.

Daarop meldde vlinderscrime.nl weer een dag later - het was inmiddels zondag - dat het slachtoffer Erik van den Boogaart (55) was. De site had ook al een foto van hem en voorspelde bovendien dat de politie de naam van het slachtoffer (pas) op maandag 14 november officieel bekend zou maken.

En inderdaad, zo geschiedde.

Van den Boogaart leidde een dubbelleven. Hij werkte als voorman in de Rotterdamse haven tot hij in 2015 arbeidsongeschikt raakte. Onderzoek door de politie bracht aan het licht dat Van den Boogaart in de eerste maanden van 2016 vaak in Antwerpen was, over veel contant geld beschikte en altijd baar betaalde: de dure hotels en ook een horloge van het merk IWC.

Van den Boogaart droeg het niet toen hij dood werd gevonden. Waar is het?

Op 12 juni 2016 leende Van den Boogaart een auto van een kennis en reed met zijn vrouw (weer) naar Antwerpen, nu voor een weekendje weg. Drie dagen later zette hij haar bij hun woning in Spijkenisse voor de deur af. Hij ging zelfs niet mee naar binnen, maar vertrok. Zijn vrouw weet niet waarheen; haar man verdween wel eens vaker voor een paar dagen onder de radar. 

Zo wist ze ook niet dat hij wel eens in een bungalow op een vakantiepark in Zuidland logeerde, vlakbij Spijkenisse. Wel had ze gemerkt dat hij bang was en er rekening mee hield dat de wagen was voorzien van afluisterapparatuur.

En al die tijd had hij nog toegang tot het niet-openbare gedeelte van de Rotterdamse haven.

Op 19 juni was het Vaderdag, maar van Van den Boogaart werd niets vernomen. Die dag zou hij ook de geleende auto terugbrengen, maar deed dat niet.

Op 18 juli - pas op 18 juli - deed zijn vrouw aangifte van vermissing. Die dag kwam hij een afspraak met de bedrijfsarts niet na. 

Op 19 oktober 2016 werd de geleende auto teruggevonden in de Sint-Janshaven in Rotterdam en op 11 november 2016 werd zijn lichaam gevonden. Vermoedelijk dreef hij toen al maanden in het water van het Schelde-Rijnkanaal. Hij bleek te zijn doodgeschoten. 

Kennelijk was zijn nut op of was hij een gevaar geworden.

Slachtoffers

NaamErik van den Boogaart
Geboren
Overleden10 nov. 2016
 6,8
KNMI Woensdrecht – 10-11-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 15:41

Reacties (0)

Log in om te reageren