Ossendrecht: thuiskweker doodgeschoten bij ripdeal

Datum
dinsdag 16 februari 2016
Adres
Burgemeester van Gilshof
Plaats
Ossendrecht

Op of omstreeks 1.30 uur hoorden buren schoten en belden de politie. Agenten zagen dat een raam van de woning op nummer 35 was geforceerd en troffen binnen een hennepplantage en het levenloze slachtoffer aan. Omwonenden konden de recherche melden dat een stuk of acht mannen de woning na de schoten haastig hadden verlaten.

Inmiddels zijn vier verdachten aangehouden, onder wie een 35-jarige Bulgaar en twee Marokkanen (33 en 36) uit Nijmegen.

BN De Stem sprak met omwonenden. Die wisten al dat er hennep in de hoekwoning werd gekweekt. 'De ramen en gordijnen waren altijd potdicht. Toen een tijdje terug alle huurwoningen in de straat werden gerenoveerd, mochten de aannemer daar niet binnenkomen. Soms rook ik ook een henneplucht bij de woning,' aldus een buurvrouw.

Sterker: er was al een een poging tot ripdeal gedaan, vorig jaar. 'Een buurvrouw zag toen midden in de nacht een paar mannen in de voor- en achtertuin rondscharrelen. Ze keken naar binnen en reden snel met gedoofde lichten weg toen ze in de gaten kregen dat ze ontdekt waren. Dat is wel verdacht.'

Het slachtoffer was een nette man 'met een baardje en een mediterraan uiterlijk' die een teruggetrokken leven leidde. Vermoedelijk - maar dat is niet helemaal zeker - is hij getrouwd (geweest) en heeft hij een kind, maar woonde hij daar alleen.

O ja, hij reed in een dure Golf GTI.


Daders/verdachten

NaamIskar Ulas
Geboren
Overledenfeb. 2016
 -1,1 −
KNMI Woensdrecht – 16-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 17-10-17 14:03

comments powered by Disqus