Ossendrecht: thuiskweker doodgeschoten bij ripdeal

Datum
dinsdag 16 februari 2016
Adres
Burgemeester van Gilshof
Plaats
Ossendrecht

Omstreeks 1.30 uur hoorden buren schoten, zagen ongeveer acht mannen het huis verlaten en auto's wegrijden. Ze noteerden kentekens en belden de politie. 

Agenten zagen later dat een raam van de woning was geforceerd met een koevoet, die nog op de stoep lag. Binnen troffen zij een hennepplantage en het levenloze slachtoffer aan: de Turk Ulas Iskar (37).

Nog diezelfde nacht kon een verdachte worden aangehouden, aan de hand van de genoteerde kentekens. Uiteindelijk bestempelde justitie vier mannen als verdachte: de Bulgaren Stefan S. en Metin M., hun chauffeur en de 32-jarige Marokkaan Karim C. 

Op de koevoet was het dna van Karim C. gevonden. Desondanks werd de man in april 2018 weer vrijgelaten. Er zijn veel manieren waarop dna op een koevoet kan komen.

Ook Metin M. werd nog voor het proces vrijgelaten.

Vermoedelijk was het een ripdeal en was het slachtoffer in de woning aanwezig om de oogst te bewaken.

BN De Stem sprak met omwonenden. Die wisten al dat er hennep in de hoekwoning werd gekweekt. 

'De ramen en gordijnen waren altijd potdicht. Toen een tijdje terug alle huurwoningen in de straat werden gerenoveerd, mocht de aannemer daar niet binnenkomen. Soms rook ik ook een henneplucht bij de woning,' aldus een buurvrouw.

Sterker: er was al een een poging tot ripdeal gedaan, in 2016. 

'Een buurvrouw zag toen midden in de nacht een paar mannen in de voor- en achtertuin rondscharrelen. Ze keken naar binnen en reden snel met gedoofde lichten weg toen ze in de gaten kregen dat ze ontdekt waren. Dat is wel verdacht.'

Het slachtoffer was een nette man 'met een baardje en een mediterraan uiterlijk' die een teruggetrokken leven leidde. Hij woonde in Bergen op Zoom en voetbalde bij Dosko. Hij reed in een dure Golf GTI.

Mogelijk waren er nog twee mannen bij de ripdeal betrokken: de broers Othman en Najim Echargui. Zij zouden die avond de auto van hun neef Karim C. hebben geleend - en in die auto lag de koevoet. Maar zij werden drie maanden later zelf vermoord.

De zaak moet nog voorkomen.

Daders/verdachten

NaamIskar Ulas
Geboren
Overledenfeb. 2016
 -1,1 −
KNMI Woensdrecht – 16-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 27-06-18 11:32

Reacties (0)

Log in om te reageren