Vriendin crimineel geliquideerd

Datum
maandag 8 december 2014
Adres
Beeckestijn
Plaats
Amstelveen

De 34-jarige Luana Luz Xavier (geboren te Paraiso in BraziliĆ«) werd geliquideerd door de bijrijder van een zwarte BMW. Ze woonde op nummer 35 in de straat waar ze werd vermoord: Beeckestijn, waar ook haar bedrijf EmpĆ³rio Brasil stond ingeschreven.

Luz Xavier dreef kledingzaak Distrikt 9, die veel door Gwenette Marha en de zijnen werd gebruikt als plek om af te spreken.

Ze had een relatie met en twee kinderen van Najib 'Ziggy' Himmich (13 februari 1988 te Amsterdam), maar de relatie was bekoeld. Himmich is al sinds september 2014 spoorloos. Mogelijk zit hij in Spanje ondergedoken, maar de politie sluit niet uit dat hij inmiddels ook is geliquideerd en ergens begraven ligt.

Himmich werd in het verleden beschuldigd van betrokkenheid bij moordaanslagen en overleefde jaren geleden een moordaanslag in Amsterdam-Zuid, vlakbij het Olympisch Stadion. Hij ontsnapte door in een sloot te springen.

Vermoedelijk wilde hij na de dood van Martha diens leidinggevende positie overnemen, zoals hij die al eerder had overgenomen toen Martha in de gevangenis zat.

Luz Xavier werd er in het milieu van verdacht in opdracht van Himmich Chahid Yakhlaf in de val te hebben gelokt. Yakhlaf zou degene zijn geweest die op 22 mei 2014 Martha naar buiten had gelokt, waarna drie schutters hem konden liquideren. Himmich zou de dood van zijn baas Martha hebben willen wreken en in Almere een (bom)aanslag op Yakhlaf hebben gepleegd. Maar die aanslag mislukte. Inmiddels is de man toch geliquideerd.

Afhankelijk van welke site je bezoekt, ligt Himmisch ergens in Spanje begraven dan wel op de bodem van de zee. Ook Gwenette Martha werd inmiddels geliquideerd. De moord op Luana Luz Xavier kon nog niet worden opgelost.

Slachtoffers

NaamLuana Luz Xavier
Geboren1980
Overleden8 dec. 2014
 4,7
KNMI Schiphol – 08-12-2014

Bijgewerkt: 28-10-16 12:54

comments powered by Disqus