Vriendin crimineel geliquideerd

Datum
maandag 8 december 2014
Adres
Beeckestijn
Plaats
Amstelveen

De 34-jarige Luana Luz Xavier (geboren te Paraiso in BraziliĆ«) werd geliquideerd door de bijrijder van een zwarte BMW. Ze woonde op nummer 35 in de straat waar ze werd vermoord: Beeckestijn, waar ook haar bedrijf EmpĆ³rio Brasil stond ingeschreven.

Luz Xavier dreef kledingzaak Distrikt 9, die veel door Gwenette Marha en de zijnen werd gebruikt als plek om af te spreken.

Ze had een relatie met en twee kinderen van Najib 'Ziggy' Himmich (1988 te Amsterdam), maar die was bekoeld. 

Bovendien is Himmich al sinds september 2014 spoorloos. Mogelijk zit hij in Spanje ondergedoken, maar de politie sluit niet uit dat hij inmiddels ook is geliquideerd.

Himmich werd in het verleden beschuldigd van betrokkenheid bij moordaanslagen en overleefde jaren geleden een moordaanslag in Amsterdam-Zuid, vlak bij het Olympisch Stadion. Hij ontsnapte door in een sloot te springen.

Vermoedelijk was hij betrokken bij de liquidatie van Martha in 2014 en wilde hij na diens dood zijn leidinggevende positie overnemen, zoals hij die al eerder had overgenomen toen Martha in de gevangenis zat.

Luz Xavier werd vermoedelijk vermoord omdat ze tegen Khalid J. had gezegd met de politie te willen praten. 

Khalid J. - bijgenaamd Oog - was ooit (ook) een vertrouweling van Martha, maar ten tijde van de moord op Luz Xavier (net als Himmich) werkzaam voor het driemanschap Ridouan Taghi, Rico de Chileen en Naoufel F. (bijgenaamd Noffel).

Althans, volgens het Openbaar Ministerie.

Luz Xavier zou voor dit driemanschap een gevaar hebben gevormd, omdat ze - via Himmich - te veel wist. Ook Noffel was namelijk ooit een vertrouweling van Martha.

Volgens het OM blijkt de betrokkenheid van Rico de Chileen bij haar dood uit berichten die hij en een andere crimineel uitwisselden met telefoons waarvan de gebruikers dachten dat ze onkraakbaar waren.

De betrokkenheid van Rico de Chileen verder blijken uit een anonieme brief die het OM had ontvangen.

Rico de Chileen zit vast, de zaak tegen hem moet inhoudelijk nog worden behandeld. Maar de vraag is in welke vorm. Hij werd in Chili opgepakt en aan Nederland overgeleverd voor de handel in drugs en witwassen, niet voor liquidaties.

Daar moet dus nog een mouw aan gepast worden.

Noffel werd intussen veroordeeld voor het aansturen van mensen die Pjotr R. uit Diemen hadden moeten doodschieten, maar faalden.

Hij werd vervolgens ook veroordeeld voor het aansturen van de moordenaars van Ali Motamed, december 2015 in Almere. 

En Himmich? Voordat hij spoorloos verdween, verraadde hij Samir 'Scarface' Bouyakhrichan, die in Marbella werd geliquideerd. 

Slachtoffers

NaamLuana Luz Xavier
Geboren1980
Overleden8 dec. 2014
 4,7
KNMI Schiphol – 08-12-2014

Labels

Bijgewerkt: 02-06-2020 09:29

Reacties (0)

Log in om te reageren