Gwenette Martha geliquideerd

Datum
donderdag 22 mei 2014
Adres
Van Spaenstraat
Plaats
Amstelveen

Gwenette Martha was die avond met anderen in etablissement Rooz aan de Amstelveenseweg en werd door een van hen naar buiten gelokt. Daar stond een moordcommando klaar. 

Martha werd door veel kogels getroffen, afgevuurd door drie mannen. Sectie wees uit dat hij zo'n tachtig schotwonden had (inclusief uitgaande). 

Hij overleed ter plekke. 

Gwenette Girigorie Martha werd op 7 februari 1974 op Curaçao geboren en kwam op 8-jarige leeftijd met zijn moeder en zijn broertje Jovanny Felemón naar Nederland. 

Broer Jovanny werd in 1992 door de toen 20-jarige Marokkaan Mohammed Chekhchar op het Rembrandtplein doodgeschoten. 

Chekhchar zelf werd in oktober 2003 geliquideerd in coffeeshop Ruthless (Hoofdweg 174) door vermoedelijk Clyde Lewis en vermoedelijk in opdracht van Gwenette Martha. 

Clyde Lewis op zijn beurt werd in april 2008 doodgeschoten op de Jacob van Lennepkade. 

Ook in die zaak werd niemand veroordeeld. 

In 2012 was Martha nog op de Dam aangehouden. Hij was toen bewapend, net als zijn twee kompanen Khalid J. en Dennis L. Justitie verdacht Martha ervan een liquidatie voor te bereiden, ook al omdat de man met wie de drie die dag een afspraak hadden een pruik bij zich had en een kous die hij over zijn hoofd had kunnen trekken. 

Deze Inchomar B. was ooit al verdachte in een moordzaak en werd in augustus 2013 op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten onder vuur genomen en achttien keer geraakt. Als een wonder overleefde hij de aanslag. 

Martha had minder geluk.

 17,8
KNMI Schiphol – 22-05-2014

Bijgewerkt: 22-07-18 22:45

Reacties (0)

Log in om te reageren