Man vermoord Frederik Hendrikstraat

Datum
vrijdag 5 december 2014
Adres
Frederik Hendrikstraat
Plaats
Amsterdam

De 43-jarige Uruguayaan Cabrera werd op 7 december dood in zijn woning aangetroffen. Hij was verslaafd aan drugs en een bekende van de politie, maar niet een heel goede. In 2009 moest hij voorkomen omdat hij een agent had beledigd en bedreigd.

Vermoedelijk werd een ruzie om drugs hem fataal. Een getuige meldde dat het slachtoffer twee dagen voordat hij werd gevonden ruzie had gehad met een andere verslaafde. Sporenonderzoek leidde naar de 35-jarige Molukker Etienne L. Hij bekende dat alles in zijn leven was misgegaan, maar ontkende Cabrera te hebben vermoord. Toch werd hij aangehouden en in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Ook L. is een bekende van de politie. In 2014 werd hij veroordeeld voor de mishandeling van een man in het Vondelpark. Vermoedelijk kenden de twee elkaar uit dit park; ze behoorden tot de verslaafden die zich elke dag rond het openluchttheater verzamelen. L. nam in het park ooit een filmpje op met een modern soort fiets, dat nog steeds op Youtube te zien is.

Bij L. thuis werd een spijkerbroek gevonden, waarop bloed van Cabrera zat. De verdachte bleef echter ontkennen. Hij verklaarde dat hij een tatoeage had laten zetten door Cabrera en dat toen diens bloed op zijn broek moest zijn gekomen.

De rechter hechtte daar weinig geloof aan en veroordeelde hem in november 2015 tot 8 jaar gevangenisstraf. De eis was 10 jaar.


Slachtoffers

NaamFernando Cabrera
Geboren1974
Overleden7 dec. 2014

Daders/verdachten

NaamEtiƫnne L.
Geboren1979
Overleden
 3,7
KNMI Schiphol – 05-12-2014

Bijgewerkt: 21-08-2017 11:48

Reacties (0)

Log in om te reageren