Dode in kofferbak auto

Datum
donderdag 29 juli 2021
Adres
Aalbersestraat
Plaats
Dordrecht

Het slachtoffer - de 29-jarige dakdekker Manuel Alvarez uit Zwijndrecht - werd op 2 augustus 2021 gevonden in de kofferbak van een grijsblauwe Opel Meriva die geparkeerd stond in de Aalbersestraat in de wijk Crabbehof.

De vondst werd gedaan nadat agenten een paar dagen eerder - op 29 juli - een 25-jarige man hadden gearresteerd die betrokken was geweest bij een vechtpartij op de galerij van de Kapitein Holsmanflat in Zwijndrecht, maar die - eenmaal in de boeien - een levensdelict bekende.

In de woning waarvoor de ruzie plaatsvond - zijn woning - troffen de agenten geen lijk aan maar wel bloed. Ook werd een voorwerp aangetroffen dat mogelijk bij de moord is gebruikt, op welke manier dan ook.

Uit een buurtonderzoek bleek vervolgens dat buren de bewoner met twee koffers hadden zien lopen. 

En een zoektocht naar de auto van de verdachte leidde naar de Aalbersestraat. In de kofferbak trof de politie de twee koffers aan. 

Het slachtoffer was over die twee koffers verdeeld. 

De plek waar Manuel Alvarez werd gevonden, was de plek waar hij en zijn vrienden elkaar regelmatig ontmoetten. De plek waar hij opgroeide.

Hij liet drie kinderen na.

Vervolgens doorzocht de politie een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Waarschijnlijk werd Manuel Alvarez daar vermoord.

Of de bewoners van die woning daar weet van hadden, is nog onduidelijk.

De verdachte is inmiddels voorgeleid; zijn hechtenis is met veertien dagen verlengd.

Een aardige man, volgens de buren. Hij hielp met het sjouwen van boodschappen. 

Maar vermoedelijk ook iemand 'die er niet voor had gekozen alleenstaand te zijn en toch een gezin moest onderhouden' - zoals een buurman het formuleerde. 

Gescheiden.

En zonder werk.

Op 18 augustus 2021 meldde de politie de arrestatie van nog twee verdachten, mannen van 18 en 20 uit Zwijndrecht.

Bijgewerkt: 18-08-2021 15:39

Reacties (0)

Log in om te reageren