Man overlijdt na steekpartij

Datum
zondag 9 mei 2021
Adres
Dragonstraat 21
Plaats
Arnhem

De steekpartij vond plaats in een woning, het slachtoffer - de 27-jarige man Eduard Verhaaf uit Doesburg - overleed een dag later.

De politie hield de 24-jarige Maarten J. als verdachte aan en sprak het vermoeden uit dat de aanleiding een ruzie in de 'relationele sfeer' is.

Dat bleek te kloppen.

Verhaaf was die avond op bezoek bij zijn vriendin, die jarig was. Op dat moment kwam ook de ex van zijn vriendin binnen, Maarten J. dus.

En die had een mes bij zich. Hij meldde zich later op het politiebureau. 

Het was de tweede moord in de Dragonstraat in relatief korte tijd. In 2018 stak een psychiatrische man schuin aan de overkant zijn zoon dood.

Tijdens de zitting bleek dat J. aanvankelijk niet was binnengelaten, maar dat zijn ex-vriendin toch opendeed toen hij maar bleef aanbellen en uiteindelijk ook op de ramen begon te bonken.

Toen ze toch opendeed, zag J. haar nieuwe vriend verderop in de gang staan, bij de keuken. 

Uit die keuken haalde J. een groot mes en stak Verhaaf daarmee twee keer.

J. was in totaal 50 seconden binnen en eenmaal weer buiten appte hij zijn moeder en enkele vrienden wat hij gedaan had - en dat het zwart voor zijn ogen was geworden.

Hij werd verminderd toerekeningsvatbaar geoordeeld.

De rechtbank veroordeelde hem tot 10 jaar cel na een eis van 12 jaar en bepaalde verder dat hij nadien behandeld moet worden als dat nodig blijkt.

Bijgewerkt: 30-11-2021 15:13

Reacties (0)

Log in om te reageren