Myron (17) doodgestoken

Datum
donderdag 6 mei 2021
Adres
Rijswijkseweg
Plaats
's-Gravenhage

De steekpartij vond rond 22.20 uur plaats, het slachtoffer - de 17-jarige Myron (van Ghanese afkomst) - overleed ter plaatse. 

De aanleiding lag in een ruzie eerder die dag, waarbij een 14-jarige jongen zwaargewond raakte.

Op de achtergrond speelde een ruzie tussen twee groepen die zich ledig houden met drillrap. In totaal waren zes tieners en zes twintigers betrokken.

Vier van hen (allen volwassen ten tijde van de moord) worden verdacht van de daadwerkelijke steekpartij, anderen van het opsporen en achtervolgen van het slachtoffer.

Getuigen van de dodelijke steekpartij wisten de politie te vertellen dat enkele daders waren gevlucht in een zwarte Opel Isignia.

Agenten zagen die wagen over de Erasmusbrug in Rotterdam rijden. De 21-jarige bestuurder uit Delft en de 17-jarige bijrijdster uit Den Haag werden aangehouden.

Later meldde een 20-jarige man uit Den Haag zich op het politiebureau aldaar. Op 19 mei 2021 werden twee mannen van 20 en 21 uit Delft aangehouden. En later een 16-jarige jongen uit Den Haag en een 18-jarige man uit Delft.

En zo verder.

In september 2021 werd duidelijk dat twee (blanke) mannen betaald hebben met het bankpasje van Myron, dat bij de steekpartij gestolen was. Wie zijn zij?

Hier de beelden.

Tijdens de zitting bleek dat de moord op Myron gefilmd was. We zien Myron uit de tram stappen, zich van geen gevaar bewust.

Dan wordt hij door de vier mannen aangevallen, onder wie de broers Giovanni en Jermain.

De vier bespringen Myron en liggen bovenop hem.

Dan staan ze op en lopen weg. Althans drie van hen. We zien Myron trekken met zijn armen en benen. Vijftien seconden nadat de aanval is ingezet, sterft hij.

We zien ook dat de aanvaller die niet is weggelopen, aan het lichaam van Myron trekt.

Hij verplaats hem.

Pas later bleek waarom: hij zocht de kogels van het vuurwapen dat hij bij zich had. Die waren tijdens de aanval uit het wapen gevallen.

Het bleek Jermain te zijn.

Zijn broer Giovanni wordt gezien als degene die de dodelijk steek heeft toegebracht.

Het Openbaar Ministerie eiste 14 jaar tegen hem.

Het werd 12 jaar. Voor moord.

De steekpartij vond overigens plaats vlak bij de plek waar in 2019 Bilal Aydin werd doodgestoken.

Bijgewerkt: 18-12-2022 21:46

Reacties (0)

Log in om te reageren