Zoon (12) doodgestoken, broer gevlucht

Datum
zaterdag 22 december 2018
Adres
Dragonstraat
Plaats
Arnhem

Tevfik G. (40) - moeder Nel, Turkse vader - woonde er nog maar een maand of twee, na een woningruil. Hij woonde er met zijn twee zoons van 15 en 12. Zijn ex-vrouw woonde met hun dochter in Duitsland.

Een buurman had G. enkele dagen geleden nog over de vloer gehad omdat G.'s kat bij de buurman naar binnen was geglipt en onder de kerstboom lag.

Een normale, vriendelijke man - aldus de buurman tegenover De Gelderlander.

Nu zag de buurman hem weer. Tevfik G. rende achter zijn zoon van 15 aan, Emre. Maar die wist te ontkomen. De buurman zag bloed, zelfs aan een lantaarnpaal.

Dat was rond 11.00 uur. Kort daarop arriveerde politie en een ambulance. Binnen lag zijn 12-jarige zoon, Bekiro.

Dood. 

Tevfik G. werd daarop aangehouden, op verdenking zijn zoon te hebben doodgestoken. 

Mogelijk verkeerde hij in een psychose. Volgens moeder Nel was hij ruim een jaar behandeld voor angststoornissen, maar drie maanden eerder uitbehandeld verklaard nadat hij een behandelaar had bedreigd en beledigd.

Hij had problemen, zoveel werd duidelijk. De dag ervoor had er ook al een politieauto voor de deur gestaan, twee keer zelfs. Maar hij was toen niet thuis (of deed niet open) respectievelijk wist de agenten ervan te overtuigen dat er niets aan de hand was.

Volgens bekenden had hij ook het beste voor met de kinderen.

Onderzoek van het Pieter Baan Centrum wees later uit dat G. inderdaad een psychose had. Hij was bezeten door de duivel en dacht dat hij zijn kinderen moest bevrijden van de demonen.

Het Openbaar Ministerie eiste tbs met dwangverpleging voor doodslag en poging tot doodslag. Uitspraak september 2019.

De rechtbank veroordeelde G. conform.

Emre werd door zijn oma opgevangen.

 8,5
KNMI Deelen – 22-12-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 13:31

Reacties (0)

Log in om te reageren