Man in scootmobiel vermoord

Datum
zaterdag 8 augustus 2020
Adres
Medemblikkervaart
Plaats
Nibbixwoud

De 26-jarige Dimitri uit Nibbixwoud werd in een sloot aangetroffen. Hij lag onder zijn scootmobiel. Een bloedspoor deed vermoeden dat het geen ongeluk was.

De politie hield na tips dorpsgenoot en SomaliĆ«r Jama A. (32) aan. 

Maar die ontkent. Volgens zijn advocaat was hij die avond wel in het gezelschap van Dimitri geweest, maar een getuige had Dimitri later nog gezien in het gezelschap van een andere man - zonder A.

De schijn heeft A. in ieder geval tegen. Hij is een veelpleger op het onderwerp geweldsdelicten. Zo mishandelde hij een oudere man die aan de ziekte van Parkinson leed toen hij de man wilde beroven.

Ook mishandelde hij samen met een kickbokser een jongen van wie de kickbokser meende nog geld te krijgen.

En zo voort en zo verder. Telkens onder invloed van drank en drugs.

In april 2021 werd bekend dat Jama A. ook verdacht wordt van een gewelddadige woningoverval, waarvan een 87-jarige het slachtoffer werd. 

Dat was een maand voor de moord.

Beide zaken moeten inhoudelijk nog behandeld worden, maar onbekend is wanneer dat gaat gebeuren. Dat wil zeggen: in 2022, maar wanneer precies is onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie gaat - zoveel is wel duidelijk - uit van gekwalificeerde doodslag. A. zou Dimitri hebben gedood om te voorkomen dat bekend zou worden dat hij hem eerder mishandeld had.

 24
KNMI Berkhout – 08-08-2020

Labels

Bijgewerkt: 13-07-2021 09:27

Reacties (1)

Log in om te reageren

  1. 2 maanden geleden12-07-2021 20:04

    Invalide? Hij was gewoon een mens met een beperking belachelijk zijn jullie!!!