Drill rapper Cennethson doodgestoken

Datum
maandag 10 augustus 2020
Adres
Plaats
Scheveningen

De steekpartij vond rond 18.30 uur plaats bij de toegang tot de pier ter hoogte van de wafelkraam. Het 19-jarige slachtoffer Cennethson Riangelo Janga - kwam uit Rotterdam. Hij werd nog gereanimeerd, maar hij overleed in het ziekenhuis. 

Er zijn twee verdachten aangehouden, twee Amsterdammers van 20. Agenten waren snel ter plaatse, want naast de pier is een politiepost. En de omgeving hangt vol camera's. 

Volgens een ingewijde in Het Parool - waarmee vermoedelijk boevennieuws.pro wordt bedoeld - was een ruzie tussen groepen uit Amsterdam en Rotterdam de aanleiding tot de steekpartij. Een ruzie tussen drill rappers, wel te verstaan: 73 De Pijp (Amsterdam) en Blacka 24 (Rotterdam).

Later werd Blacka (17) zelf ook aangehouden, meldde Omroep West. Niet op verdenking gestoken te hebben, maar voor opruiing en openlijk geweld. 

Dat kon deze openlijke spijtbetuiging dus niet voorkomen.

De dag ervoor waren er ook al klappen gevallen en dus werd opnieuw afgesproken. Janga zou behoren tot Blacka 24.

Een getuige vertelde Rijnmond TV dat een man met een mes in zijn hand de trap naar de pier kwam aflopen en beneden het slachtoffer stal. Volgens de getuige was het mes zo'n 20 tot 30 centimeter lang.

Een andere getuige zag dat een mes en een vuurwapen in een afvalbak werden gedumpt. 

Er werd namelijk ook geschoten, zoals ook op een filmpje op internet is te zien. Daarop houdt een donkere jongen met een t-shirt van 73 De Pijp een vuurwapen in zijn hand. Van dit model:

Een Feg pa-63 uit Hongarije, geproduceerd tot 1990 en in gebruik bij de Hongaarse politie. 

In oktober 2020 gaf de politie een foto vrij van een van de betrokkenen die nog niet aangehouden konden worden: Tyrece Raoul Balbin (20) uit Amsterdam: 

Een mug shot. Balbin was dus al een bekende van de politie. Hij zou tijdens de ruzie op de pier een vuurwapen hebben getrokken. Mogelijk dus die Feg.

Mogelijk heeft hij dat ding trouwens nog in zijn bezit.

 26,7
KNMI Hoek van Holland – 10-08-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:45

Reacties (0)

Log in om te reageren