Dode in woning: Gita

Datum
zaterdag 24 oktober 2020
Adres
Wognumstraat
Plaats
's-Gravenhage

Haar laatste teken van leven dateerde van 9 oktober 2020 en sindsdien vroegen familieleden via Facebook informatie over hun zus, nicht, tante Gita Reyers (35).

Op zaterdagmiddag 24 oktober werd ze gevonden. Thuis. Ze lag onder een stapel kleding en was gewurgd.

De politie hield een dag later de 26-jarige Boris S. uit Zoetermeer aan, haar vriend. Als hij die status tenminste nog had. Ze had net een punt achter hun relatie gezet.

Gita Reyers - ze was 'pedagogisch medewerkster' - had volgens haar buren vaak ruzie met Boris. Knallende ruzies waren het.

Het is nog onduidelijk wanneer de vrouw om het leven was gebracht. Het Openbaar Ministerie hield de periode 21 september- 19 oktober aan.

En wel omdat ze op 21 september voor het laatst had gebeld. Ook internetbankierde ze sinds die dag niet meer en verstuurde geen WhatsApp meer.

Dat wil zeggen: na die dag kreeg haar moeder nog wel een enkele WhatsApp vanaf de telefoon van Gita, maar die waren volgens haar niet door Gita geschreven.

Zoals het bericht in de eerste zin van dit stuk.

Tijdens een prof forma-zitting in maart 2021 werd duidelijk dat de politie al twee keer in de woning was voordat de vrouw werd gevonden.

De eerste keer zochten agenten alleen naar haar identiteitspapieren; de tweede keer betrof een oppervlakkige doorzoeking naar de vrouw zelf.

En op 24 oktober werd ze pas na drie uur zoeken gevonden. Zo'n troep was het binnen, verontschuldigde het OM zich.

Tijdens de inhoudelijke behandeling las de advocaat van Boris een getuigenverklaring voor. Iemand stelde dat Gita via Tinder een afspraak had gemaakt met ene Daniel en dat die date 'bijzonder' was verlopen.

Dus?

Onderzoek wees uit dat Boris S. zwakbegaafd is. Zijn IQ is 74. Misschien was dat ooit iets hoger, maar had de alcohol er iets vanaf gedronken.

Hij heeft verder een persoonlijkheidsstoornis met onder meer antisociale trekken en behalve een alcoholprobleem ook een drugsprobleem.

S. was overigens niet blij te horen dat hij zwakbegaafd was.

Ook is hij agressief.

Maar direct bewijs dat hij Gita heeft vermoord ontbrak, gaf het Openbaar Ministerie toe.

Toch eiste de officier van justitie 12 jaar en tbs.

En toch veroordeelde de rechtbank Boris S. conform. De rechtbank bespeurde bij S. 'een volkomen gebrek aan respect voor de waarde van het menselijk leven'.

We vermoeden hoger beroep.

 14
KNMI Hoek van Holland – 24-10-2020

Labels

Bijgewerkt: 12-10-2022 14:05

Reacties (2)

Log in om te reageren

  1. 22 dagen geleden27-04-2024 19:10

    Weet iemand de status van de zaak/het hoger beroep. Is inmiddels zo lang geleden dat het hoger beroep werd aangekondigd.

  2. 3 jaar geleden28-10-2020 21:57

    Lieverd, ga in vrede