Serdar Ay doodgeschoten

Datum
dinsdag 20 oktober 2020
Adres
Hoekenes
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen rond 2.00 uur. Omwonenden hoorden ze en waarschuwden de politie. 

Het slachtoffer - de 33-jarige Serdar Ay - werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed in de loop van de ochtend. Hij was door meerdere kogels getroffen.

De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden, weet ook nog niet of er één dader was of dat er meer personen bij betrokken waren.

Over de manier waar de schutter is ontkomen, bestaat geen duidelijkheid. Een vluchtauto is in ieder geval nog niet (brandend) aangetroffen.

Maar vermoedelijk waren het er twee en zijn ze er te voet vandoor gegaan. 

Volgens een buurvrouw in Het Parool heeft de politie een blauwe Smart afgevoerd en volgens de vriend van die buurvrouw was die Smart van het slachtoffer.

Serdar Ay werd in 1987 te Amsterdam geboren uit Turkse ouders. Hij groeide met zijn broertje op in Geuzenveld.

De politie - althans Opsporing Verzocht - houdt rekening met een persoonsverwisseling. Mogelijk zagen de daders Ay aan voor iemand anders. 

Hij reed die avond in ieder geval in een geleende auto, een zwarte Volkswagen Polo. Deze:

Dus niet in die blauwe Smart, als die al van hem was. Dat betekent overigens dat de eigenaar van die zwarte Polo het beoogde doelwit kan zijn geweest.

De Telegraaf meldde een dag later echter dat Serdar Ay een verdachte was in het onderzoek Tanybryn, naar handel in cocaïne. De rechtszaak zou twee weken later beginnen. 

Maar dat sluit natuurlijk niet uit dat die vriend van hem toch het doelwit was...

Het is de zesde moord dit jaar in Amsterdam.

 11,7
KNMI Schiphol – 20-10-2020

Bijgewerkt: 11-11-2020 09:21

Reacties (0)

Log in om te reageren