Serdar Ay doodgeschoten

Datum
dinsdag 20 oktober 2020
Adres
Hoekenes
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen rond 2.00 uur. Omwonenden hoorden ze en waarschuwden de politie. 

Het slachtoffer - de 33-jarige Serdar Ay - werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed in de loop van de ochtend. Hij was door meerdere kogels getroffen.

De (vermoedelijk twee) daders gingen er te voet vandoor, richting Osdorper Ban. Op die route werd het moordwapen gevonden.

Serdar Ay werd in 1987 te Amsterdam geboren uit Turkse ouders. Hij groeide met zijn broertje op in Geuzenveld.

De politie hield vanaf het begin rekening met een persoonsverwisseling. Serdar Ay bezat een Smart, maar reed die nacht in de zwarte Polo Volkswagen van een vriend. Deze:

Aan de andere kant: De Telegraaf meldde een dag later dat Serdar Ay een verdachte was in het onderzoek Tanybryn, naar handel in coca├»ne. De rechtszaak zou twee weken later beginnen...

Maar in In januari 2021 maakte de politie via Opsporing Verzocht bekend dat de daders inderdaad een ander op de korrel hadden: de eigenaar van die zwarte Polo - en dus de verkeerde hebben doodgeschoten.

In de nacht van 13 op 14 oktober was namelijk rond 3.00 uur een peilbaken onder de Volkswagen Polo geplaatst toen de wagen stond geparkeerd op de hoek van de Nicolaas Beetsstraat en de Kinkerstraat in West. 

En Serdar Ay leende de Polo pas op de avond voorafgaand aan de dag van zijn dood. Zo rond 22.30 uur. 

Een paar uur later was hij dood.

Eind maart werd een verdachte opgepakt, een 26 jarige man uit Haarlemmermeer. Waarvoor hij vastzit, wilde de politie nog niet zeggen.

Wel dat hij in beperkingen zit.

En een dag later kon ze melden dat een tweede verdachte werd aangehouden: een 23-jarige man uit Amsterdam.

 11,7
KNMI Schiphol – 20-10-2020

Labels

Bijgewerkt: 01-04-2021 11:44

Reacties (0)

Log in om te reageren