Fietser doodgeslagen

Datum
woensdag 28 oktober 2020
Adres
Spijkerstraat
Plaats
Arnhem

De 73-jarige Jan Kruitwagen uit Arnhem werd om 21.15 uur belaagd door vijf jongeren en van zijn fiets geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De verdachten droegen zwarte kleding, één van hen een trui met een witte capuchon. Ze vluchtten vermoedelijk richting station Velperpoort. 

De politie hield eerst vijf verdachten aan: vier minderjarigen en een man van 18. Een van de minderjarigen - en jongen van 17 uit Westervoort - werd vrijwel onmiddellijk weer vrijgelaten; hij had niets met de zaak te maken.

Eind oktober en begin november werden nog drie minderjarigen aangehouden. Van de zeven verdachten zitten er nu nog vier vast.

Een van de verdachten zou volgens De Telegraaf ook betrokken zijn geweest bij een eerdere mishandeling, die van een 68-jarige man uit Arnhem.

Jan Kruitwagen was homoseksueel en actief op chatsites. 

Volgens de advocaat van een van de verdachte had de groep een advertentie geplaatst waarin iemand van 15 zich aanbood voor seks en had Kruitwagen daar op gereageerd. 

Ze spraken af bij een filiaal van de Coop en de groep volgde Kruitwagen.

Daarna zou het uit de hand zijn gelopen, aldus de advocaat. Kruitwagen zou ook ongelukkig ten val zijn gekomen. In ieder geval zouden de verdachten niet de intentie hebben gehad hem te doden.

De vraag is inderdaad of dit moord dan wel doodslag of mishandeling de dood ten gevolge hebbend is. Los van wat die advocaat allemaal zegt.

 10
KNMI Deelen – 28-10-2020

Bijgewerkt: 12-11-2020 17:18

Reacties (0)

Log in om te reageren