Man van zijn fiets geschoten

Datum
woensdag 2 september 2020
Adres
Leeuwerik
Plaats
Boxmeer

De schoten vielen om 20.15 uur in een brandgang in een woonerf, reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer (29) overleed ter plaatse.

Volgens Crimesite gaat het om Tommy Reijnen uit Siebengewald in Limburg. Althans oorspronkelijk. Bij zijn dood had hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

Omwonenden hadden vijf harde knallen gehoord en zagen het slachtoffer half van zijn fiets in de heg hangen. Hij bleek vijf keer in zijn rug te zijn geschoten.

Diezelfde getuigen zagen een grijze Volkswagen Golf met hoge snelheid wegrijden.

Inmiddels heeft de politie een 19-jarige man uit Boxmeer in zijn woning aangehouden. Hij heeft bekend.

De aanleiding tot de schietpartij was een mislukte drugsdeal. Het was de tweede moord in Boxmeer in 2020. De eerste was op tonprater Frank Schrijen.

Het was trouwens ook de tweede moord in Boxmeer deze eeuw.

Boxmeer is sowieso een rustige stad. In de jaren zeventig werd er geen moord gepleegd. 

In de jaren tachtig werd een man vervolgd voor de dood van zijn pleegzoontje Jonneke (1) nadat hij hem misbruikt zou hebben, maar vrijgesproken; stak Mohammed K. de 20-jarige René Verberkt dood; en wurgde een man zijn vriendin (en pleegde zelfmoord).

En op 14 januari 1993 vermoordde vrachtwagenchauffeur Willem H. de 30-jarige Petra Arts, die hij kende van het pompstation waar zij werkte. Hij had zich ingebeeld dat ze met hem naar bed wilde. 

Bijgewerkt: 04-09-2020 13:59

Reacties (0)

Log in om te reageren