Dode bij steekpartij

Datum
zaterdag 6 juni 2020
Adres
Mounewei
Plaats
Molenend

De steekpartij vond in de vooravond plaats. Buren hoorden gegil en zagen een man met een bebloed hoofd naar buiten rennen.

Binnen troffen hulpverleners de 43-jarige Walter Könemann aan. Hij overleed ter plaatse.

Een 38-jarige man uit Molenend raakte zwaargewond, ene Remco. Hij was de bewoner van het huis. Könemann was op bezoek bij hem.

De politie heeft een 27-jarige man uit Molenend aangehouden. Omstanders meldden dat hij geboeid en met ontbloot bovenlijf werd afgevoerd. 

Volgens buren woonde de 38-jarige nog maar een jaar in Molenend en leefde hij op zichzelf. 

De verdachte woonde tegenover hem. Hij rapt. 

De aanleiding lag vermoedelijk in het feit dat de verdachte verliefd was op een van de dochters van zijn overbuurman. 

Die avond liep hij met een baksteen en een mes naar ze toe, smeet de baksteen door de ruiten, zei 'Ik ga niet praten' en 'Sorry, ik kan niet anders' en stak met het mes in op de 38-jarige bewoner.

Want de dochter was niet thuis.

De bewoner liep maar liefst 36 verwondingen op. De 44-jarige Könemann werd in zijn hals gestoken toen hij tussenbeide wilde komen.

Tijdens een pro forma-zitting bleek wel dat hij met psychische problemen kampte. Niet al voor de moord, maar - althans volgens zijn advocaat - sinds de moord.

Zo zou hij last hebben van ptss en angststoornissen; en zou hij een poging tot zelfmoord hebben gedaan. Ook stak hij een medegedetineerde met een aangepunte pen diverse malen in diens hoofd.

Molenend (Mûnein) ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel.

 10,7
KNMI Leeuwarden – 06-06-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:19

Reacties (0)

Log in om te reageren