Medeminnaar doodgestoken

Datum
zondag 7 juni 2020
Adres
Hoogvlietstraat
Plaats
's-Gravenhage

De steekpartij vond rond 3.30 uur plaats voor de woning van de 36-jarige Dominique, die ruzie kreeg met een 40-jarige man uit Voorburg. Die ruzie ontaardde in een gevecht.

Een getuige belde de politie. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar tevergeefs. 

Een man vluchtte per fiets, maar kon op de Melis Stokelaan worden aangehouden: C. van H. (Er zijn van die uitzonderlijke voornamen dat je die ook maar afkort, om identificatie te voorkomen).

Het slachtoffer woonde volgens een buurman op omroepwest.nl tot een paar weken voor zijn dood alleen, tot een vrouw bij hem introk. Geschatte leeftijd; tussen de 20 en 30 jaar. 'Ze was klein, had kort haar en sprak Engels.'

Waar de dodelijke ruzie over ging is nog onduidelijk. 

Duidelijk is wel dat het slachtoffer op Facebook ruzie had gehad met deze en gene. Hij zou vrouwen lastigvallen met Godmode (een videospel).

Een 'vies mannetje' werd hij genoemd. En de naam van een psychiatrische inrichting viel: Parnassia.

Hij geloofde in ieder geval niet in de wereld van evangelist David Maasbach van de Pinkstergemeente, wel dat de aarde plat is.

Maar of daarin de aanleiding lag?

Volgens diezelfde buurman op RTV West was de verdachte de laatste weken vaker in de straat geweest; en uit de conversatie tussen hem en de vrouw met het korte haar kan worden afgeleid dat zij hem had verlaten en ook niet naar hem wilde terugkeren.

Een crime passionel, dus.

Maar tijdens een pro forma-zitting stelde Van H. zich niets van de steekpartij te kunnen herinneren.

 12,6
KNMI Hoek van Holland – 07-06-2020

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:20

Reacties (0)

Log in om te reageren