Cevat Bozdağ geliquideerd

Datum
vrijdag 5 juni 2020
Adres
Clazina Kouwenbergzoom
Plaats
Rotterdam

De schoten vielen rond 22.15 uur. Het slachtoffer - de 58-jarige Cevat Bozdağ, van Turkse komaf - raakte zwaargewond, reanimatie bleek tevergeefs. Hij stierf op de stoep.

1,5 kilometer verderop aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel werd even later de vluchtauto in brand gestoken, een Toyota Auris stationcar. De wagen bleek te zijn gestolen in Amstelveen, inclusief kinderfietsje achterin.

Bozdağ was die avond thuisgekomen en liet met zijn vrouw nog even hun hond uit, zoals altijd. Daarbij liepen ze - zo is op beelden van beveiligingscamera's te zien - langs de Auris. 

Een man stapte uit schoot met een automatisch aanvalswapen op Bozdağ.

Diens vrouw bleef ongedeerd. 

Getuigen verklaarden dat ze zeker tien schoten hebben gehoord en op foto's zijn vijftien verkeerspionnen te zien die hulzen beschermen.

Het slachtoffer zou onder meer in zijn hoofd zijn getroffen. Een keer of vaker. Hij was volgens Opsporing Verzocht een bekende in het criminele milieu. Of de politie hem in die rol al kende, staat er niet bij.

Op 29 september 2020 maakte de politie bekend drie mannen te hebben aangehouden, drie Amsterdammers van 29, 34 en 32.

Toch heeft ze nog vragen, onder meer over de inzittenden van deze auto, een Opel Astra.

Hier bewegende beelden.

Het is de vierde liquidatie in korte tijd in Rotterdam en omgeving. Na Johnny Henriques op 25 april in Dordrecht volgenden Ibrahim Azaim (10 mei) en Merwin Frans (29 mei) in de Maasstad.

 10,4
KNMI Rotterdam – 05-06-2020

Bijgewerkt: 30-09-2020 09:14

Reacties (0)

Log in om te reageren