Johnny Henriques (42) geliquideerd

Datum
zaterdag 25 april 2020
Adres
Jacob van Heemskerckstraat
Plaats
Dordrecht

Omwonenden hoorden kort voor middernacht schoten en zagen een man weglopen. 

Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het slachtoffer was Johnny Henriques, Antilliaan, 42, vader, vrijgezel en liefhebber van auto's (Mercedes) en merkkleding.

Henriques maakte veel selfies, vooral in zijn Mercedes Benz A 200. Op een paar van die foto's is het kenteken van de wagen te zien, op andere het nieuwbouwcomplex waar hij woonde. 

De dader wist dus precies waar hij welke auto moest opwachten. Henriques was kansloos toen hij uitstapte. Na de eerste schoten vuurde de schutter nog enkele kogels op het slachtoffer af toen die al op de grond lag.

Op de Facebookpagina van Henriques stond dit plaatje:

Vrienden had hij niet, althans niet op Facebook.

Toen de schoten vielen stonden voor de viswinkel vlakbij vijf tot zeven mannen van een jaar of 20, met licht getinte huiden en tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. 

Allen droegen donkere kleding, twee of drie van hen een vest waarvan ze de capuchon over hun hoofd hadden getrokken. Deze getuigen zouden de politie belangrijke informatie over de schutter kunnen verstrekken.

Als ze zich melden.

Van de schutter is al bekend dat hij tenger is en tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Zwarte kledij, capuchon, sportschoenen. Hij vluchtte vermoedelijk via de Bloys van Treslongstraat.

De politie zoekt nog de bestuurder van een wit busje dat achter Henriques de straat inreed.

De broer van Henriques werd overigens op 15 maart 2020 beschoten bij winkelcentrum het Crabbehof in Dordrecht. En eind juni 2020 - dus na de moord - werd de auto die in gebruik was bij de vader van Henriques in brand gestoken.

Iemand heeft het gemunt op de familie Henriques.

 9,1
KNMI Rotterdam – 25-04-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 10:13

Reacties (0)

Log in om te reageren